Rydercup

Rydercup

Wedstrijdverslag

door: Inge van den Broek

Zaterdagmorgen rijden we richting Nunspeet, het beloofd een hele mooie golfdag te worden. Als we aankomen worden we verrast door de leuke aankleding van het terrein en de binnenplaats. Dat ziet er heel gezellig uit! Beneden in de hal kan iedereen de drinkbeker, het jubileumboek en de wedstrijdkaart ophalen. En natuurlijk niet onbelangrijk, in de hal kunnen we zien met wie we vandaag spelen.

Boven aangekomen zien we allerlei verschillende gekleurde shirtjes, de deelnemers van vandaag dragen oranje, geel, blauw of rood. Er zijn voor alle teams, aparte tafels, maar daar houdt niemand zich aan, iedereen zit door elkaar te genieten van een chocolade taartje en koffie.
Frank is benoemd tot kletsmajoor en hij vertelt ons over wat we kunnen verwachten vandaag, in het kort: de rode spelen tegen de blauwe, en de oranje tegen de gele. We spelen 9 holes greensome en 9 hole foursome. Rood is Amersfoort en omgeving en blauw Nunspeet en omgeving. Met als captains Peter en Annette. Het gele team komt uit Harderwijk en omgeving met Ingrid als captain en het oranje team komen uit Kampen en omgeving met Jan als captain.

De fanfare zorgt dat de stemming er aardig inzit en de Ryder Cup-beker wordt zelfs gebracht met een drone. Wat een spektakel! De geur van gerookte paling komt uit een karretje dat onderaan het terras staat. De paling wordt gerookt terwijl wij ons rondje gaan starten. Dat wordt smullen!

Niet iedereen is gewend aan deze spelvorm, maar dat gaat helemaal goed komen. In mijn flight kan een van de heren heel ver slaan, maar helaas niet altijd even recht. De club van zijn medespeelster moet het ontgelden als ze een boom raakt in haar slag, ijzer 8 in tweeën, jammer. Als we na 9 holes op het binnenplein komen staat er een heerlijke gehaktbal voor ons klaar. Met nieuwe energie gaan we de baan weer in.

Als we hole 16 naderen horen we al van verre het shantykoor zingen. En niet alleen de koorleden zingen. Bij binnenkomst worden de kaarten ingeleverd bij de desbetreffende captains, zij houden de stand voor zich. We weten niet wat de stand is, dat blijft nog een verrassing. Er wordt nog gezongen en gedanst en bij onze drankjes kregen we nog een overheerlijke borrelplank per team.
Tijd om naar huis te gaan en ons voor te bereiden op dag twee!

Op zondag ook weer een heerlijk taartje en koffie bij binnenkomst. Vandaag gaan we als singels de baan in. Na 9 holes wisselen we van tegenspeler, verder is het een matchplay spelvorm. Op het binnenplein staat er na 9 holes weer een heerlijk broodje stroganoff voor ons klaar. En de muziek komt ons alweer tegemoet. Het is nu wel even spannend als we onze kaarten inleveren bij de captains. We gaan zo horen welke captain de vijver in gaat.

Captain Peter heeft zijn bril en telefoon al afgegeven en dat zou een voorteken kunnen zijn! En ja hoor, team rood heeft dik gewonnen. Peter gaat de vijver in zoals bij de Ryder Cup winnaar de gewoonte is. De horeca heeft intussen een vier streken buffet klaar gezet,. Het zag er heel verzorgd uit en smaakte ook voortreffelijk.

De pianist weet de stemming er goed in te krijgen. Zelfs greenfee gasten van het andere terras komen meedansen. Ook de bediening kan zich niet meer inhouden en komt meedansen. Wat een feestje! Na twee gezellige dagen gaan we moe maar voldaan naar huis.

Bedankt organisatie, alle spelers, horeca en bediening voor deze fantastische dagen.

Hieronder het filmpje van de aankomst van de Rydercup cup.

De winnaars

NAAMScore zaterdagScore zondagTotaal
Rood275077
Oranje273562
Blauw134255
Geel133144

Fotoalbum

Foto’s van dit evenement vind je hier.

Door |2022-09-07T18:01:26+02:0006/07/2022|Categorieën: Jubileum, Lustrum|0 Reacties

Geef een reactie