Rydercup

//Rydercup

Rydercup

Verslag

door: Maarten Horsman

Het afgelopen weekend het was “oude normaal” teruggekeerd op de Nunspeetse met de 2021 editie van de Ryder Cup die onder perfecte weersomstandigheden gespeeld zou worden.

Hoe de Evenementencommissie er altijd voor zorgt dat het weer zo goed is weet ik niet, maar verander niks en ga zo door.

Ontvangst op zaterdagmorgen van alle teamleden gekleed in Red en Blue met koffie en taart in de beide kleuren.
Iedereen kon een plek vinden op beide versierde terrassen en het wachten was op de verwelkomings speeches van de Evenementencommissie en beide Captains, Annette en Peter.

Paula heette iedereen van harte welkom en om ons er aan te herinneren dat Corona toch nog steeds actueel is werd gevraagd om afstand te houden en te blijven zitten en ook de groepsfoto werd wat “afstandelijker” gemaakt.

De Blue’s captain Annette beet het spits af en stelde de nieuwe Red’s captain Peter voor en opperde een nieuwe spelvorm van Who is afraid of Red, Yellow and Blue; Red is afraid of Blue.

Uit de speech viel duidelijk op te maken dat ze wel heel erg naar een bad in de vijver verlangde, ze heeft thuis geen badkuip. Peter had een “Louis van Gaal” gevoel nu hij na lange afwezigheid gevraagd was om de Reds opnieuw aan de overwinning te helpen. Maar de beleggers onder ons weten dat “eerder behaalde resultaten in het verleden geen garantie zijn voor de toekomst”.

De strijd barste los met een 9 holes Greensome en een 9 holes Foursome wedstrijd.

Op de slotdag stonden de singles op het programma en werd er als shotgun gestart waardoor iedereen ongeveer tegelijk terug was op het terras voor de einduitslag en aansluitende BBQ.

Iedereen kon bij terugkeer op het terras twee consumptiebonnen aan al dan niet alcoholische versnaperingen besteden in afwachting van de puntentelling.

Het resultaat van de 1e dag was goed geheim gehouden en niemand had een idee welk team er dit jaar zou winnen.
Peter moest na wat heen en weer gedraai erkennen dat de Blues na zaterdag een voorsprong van 20 punten hadden en dat de singles in het voordeel van de Reds waren geeindigd maar met te weinig verschil zodat als Winnaar uit de bus kwam: The Blues!!!

Dit tot grote vreugde van Annette die een lang verwachte wens in vervulling zag gaan en met een stoere sprong tussen de koikarpers in de vijver belande.

Restte ons nog een goed verzorgde BBQ door Evert en zijn brigade.

Al met al een heel geslaagd weekend met de mogelijkheid om na de wedstrijd “als van ouds” met flightgenoten na te genieten.
Hopelijk komen er nog veel meer van deze gezellige samenkomsten want daar zijn we wel aan toe.

Dank aan de Evenementencommissie, de beide Captains, Evert, het horeca personeel en ook het Rijk die ons een fantastisch weekend hebben bezorgd.

De winnaars

TeamZaterdagZondagTotaal
1Blauw326092
2Rood244872

Fotoalbum

Hier vind je de foto’s van dit evenement.

Door |2021-07-20T18:10:25+02:0020/07/2021|Categorieën: Evenementen|0 Reacties

Geef een reactie