Rydercup 2019

//Rydercup 2019

Rydercup 2019

Wedstrijdverslag

door: Ronald Barten

Graag willen wij ons even voorstellen, ik ben Ronald Barten, 52 jaar oud en getrouwd met Eveline van Maaren. Sinds 1 juli van dit jaar zijn wij lid geworden van de Nunspeetse, dit is zo gekomen omdat er bij onze homecourse Dorhout Mees een aantal holes gaan verdwijnen. Nunspeet heeft hier goed op ingespeeld en ons een leuke aanbieding gedaan, waardoor wij hier in ieder geval twee jaar gaan lopen martelen, ja dat waren de eerste rondjes zeker, een marteling.

Enfin, om ons een beetje onder de leden te begeven, hebben wij ons gelijk maar ingeschreven voor de maandbeker, dat was niet zo’n succes, maar je leert wel gelijk een hoop mensen kennen, en het blijkt dat het terras net zo gezellig is als bij Dorhout Mees. En na het nuttigen van enkele drankjes worden mensen ook iets vrijpostiger, wij moesten ons ook inschrijven voor de Ryder cup, een jaarlijks terugkerend fenomeen, waarbij het gaat om de gezelligheid in plaats van het resultaat.
MAAR NIET HEUS, een bikkelharde strijd tussen de teams rood en blauw, maar nog iets meer tussen de captains, Ronald voor rood, Annette voor blauw.

De wedstrijd is verdeeld over twee dagen, zaterdag 9-holes foursome en 9-holes greensome, twee tegen twee met handicapverrekening, dag twee matchplay met handicapverrekening.

Als eerste werd iedereen van harte welkom geheten. Vervolgens gingen de captains verbaal even met elkaar in de clinch, wat leidde tot wat hilarische momenten, zo kreeg Ronald van Annette een leskaart, omdat hij al een tijdje uit vorm is, en Annette kreeg alvast wat paracetamol om haar pijn, na de wedstrijd wat te verzachten.

Tot onze grote spijt waren de weergoden ons niet zo gunstig gestemd, vanwege onweer en zware buien werd de wedstrijd een half uur uitgesteld, op zich geen probleem want er was genoeg taart en koffie.
Helaas had ik mij al geheel in mijn regen outfit geworsteld en had niet gehoord dat de wedstrijd nog een keer een half uur was uitgesteld. Dan maar even naar de driving range, ballen slaan, maar ja met die regen outfit werd dat natuurlijk zweten.
Half uurtje overleefd en op naar de eerste tee, met regenpak, daar ontmoette ik mijn flightgenoten, in korte broek en polo, het spetterde nog, ik dacht, het wordt voorlopig niet droog.

Ik was gekoppeld aan Anouck, aardige meid en kan ook nog een beetje golfen, dat kwam mij wel goed uit, want ben al maanden niet erg op tik, onze tegenstanders bestonden uit een illuster duo, Jacco, voorzitter van de golfclub en Bram, volgens mij, voorzitter van de feestcommissie.

Het feest kon beginnen, halverwege hole 1 begint het zonnetje te schijnen, ik denk, dat kan niet lang duren, hole twee, het zonnetje blijft schijnen en de temperatuur begint aardig te stijgen, maar ook in mijn regenpak, de zweetdruppels stromen van mijn hoofd en Anouck vertelt mij nog maar eens, het gaat om de gezelligheid hoor.
Bij hole drie krijg ik eindelijk de kans, de heren liepen wel erg snel door, om mijn regenpak uit te trekken en weer normaal te kunnen ademen en bewegen, waarna het spel ook iets beter werd.

Foursome weten we te winnen, en later op de dag ook de greensome, later in het clubhuis hoorden wij wat meer uitslagen en wisten wel dat het wel goed zou komen deze dag, al was ons op het hart gedrukt om geen uitslagen bekend te maken aan de andere deelnemers, dit wilden ze graag op de laatste dag bekend maken bij de prijsuitreiking, nou ik kan je vertellen, als je aan golfers vraagt om iets voor zich te houden wat betreft uitslagen of iets dergelijks, succes ermee!!

Dag twee.

Vandaag speelt iedereen matchplay, 18 holes, met handicapverrekening, ik denk dat wordt lachen, vreemde baan, en dan tegen Jeroen, hcp 5.4, we zijn bij hole tien klaar, gelukkig dat viel mee, spannend tot de laatste hole en uiteindelijk gehalved.

En toen begon het lange wachten, wij waren als eerste gestart en zijn redelijk snel door de baan gegaan, maar ja als je ook niemand voor je hebt dan kan dat ook en dat geldt niet voor iedereen.
Eerst maar even een biertje op het terras, en wat bleek, onze captains waren ook al binnen. Ronald had waarschijnlijk al gebruik gemaakt van de leskaart die hij van Annette had gekregen bij de presentatie van de teams, want die had gehakt gemaakt van Annette.

Bram was ook al binnen en had het ook niet kunnen bolwerken tegen zijn tegenstander, dus weer vijf punten voor rood, dit kan toch niet meer mis gaan, dus nog maar een biertje.
Langzaam aan druppelen de matadoren binnen, hier zaten toch best wel veel verschillende uitslagen tussen, het leek bijna wel op een gelijkspel uit te lopen de matchplay.
Nog maar een biertje, smaakt steeds beter, begin ook wel trek te krijgen, barbecue wordt al opgestookt.

Laatste flights komen binnen, en als alle kaarten binnen zijn en de captains na onderling overleg er ook uit zijn, kan de prijsuitreiking beginnen, eerst wordt Ronald nog bedankt voor vijf jaar captain te zijn geweest, en ook nog een ander lid, sorry ik weet nog niet van iedereen de namen, wordt ook even in het zonnetje gezet.

Nu dan het echte werk, de uitslag, Ronald neemt het woord, eerste dag heeft rood met ruime cijfers gewonnen, en de tweede dag was het erg spannend, rood wint met 31-29 en wint ook overall.
Ronald in de vijver en rood helemaal blij, na al deze hilariteit, was het toch tijd om de barbecue aan te vallen, mijn complimenten naar de keuken en de zwarte brigade, alles tot in de puntjes verzorgd, heerlijk!

Tijdens het eten werd aan mij gevraagd of ik een stukje wilde schrijven over deze dag, ik gaf aan hier niet zoveel tijd voor te hebben, waarna mij meegedeeld dat dit geen verzoek is, maar een bevel, oké ik wist genoeg, niet gelijk je kont in de krib gooien, maar meewerken, net als thuis.

Aan alles komt een eind, zo ook aan deze heerlijke tweede dag, de weergoden waren ons goed gezind, ik had een hele fijne flightgenoot, het gezelschap op het terras was zeer gezellig, conclusie,
Vanaf het begin dat wij bij de Nunspeetse zijn aangeschoven, niets anders dan aardige mensen, gastvrij personeel en een fantastische baan, wij hebben geen spijt van onze keuze.

Met vriendelijke groet Ronald en Eveline.

De winnaars

Fotoalbum

De foto’s van dit evenement vind je hier.

Door |2019-07-29T13:04:05+01:0025/07/2019|Categorieën: Evenementen|0 Reacties

Geef een reactie