Red, Yellow & Blue

///Red, Yellow & Blue

Red, Yellow & Blue

Wedstrijdverslag

door: Medi Holstege

Zo’n twee keer per maand kijken wij de wedstrijdkalender van de Nunspeetse na en maken Coen en ik onze keuzes in de te spelen wedstrijden. Zo komen wij bij zondag 3 oktober de 27 holes ‘Red, Yellow and Blue’ wedstrijd tegen. Lijkt ons leuk om een keer te proberen. Wij hebben beiden nog nooit een 27-holes wedstrijd gespeeld en ik heb ook nog nooit vanaf geel geslagen…… Ik kijk nog even met welke handicaps er al inschrijvingen zijn en zie tot mijn geruststelling dat er al meerdere ‘middenklasse’ spelers op de lijst staan. Coen controleert nog wel even zijn ‘heilige’ F1-kalender, maar gelukkig geen wedstrijden & goed gezelschap: dus inschrijven maar!

En dan nadert de datum. De weersvoorspellingen zijn triest, maar men zit er ook vaak naast en 50% kans op regen, is ook 50% kans op GEEN regen. Zondagochtend worden wij wakker en het blijkt de hele nacht te hebben geregend. Wij vragen ons af of de greens na zoveel water nog bespeelbaar zijn, maar er komt geen afgelastingsmail, dus op naar de golfbaan. Het regent nog steeds en de diverse weer-apps geven verschillende berichten. Wat blijkt het weer toch moeilijk te voorspellen… Enkele deelnemers twijfelen, sommige besluiten af te haken, maar gelukkig gaan de meesten wel van start.

Wij beginnen op Zuid vanaf rood, voor de dames vertrouwd, maar voor de heren een extra uitdaging nu ineens ‘onbereikbare’ bunkers binnen bereik komen te liggen. Ik speel een tweebal samen met Jos Schoot Uiterkamp. Onze derde flightgenoot besluit, met de slechte weersomstandigheden van de vorige R, Y & B-wedstrijd nog vers in het geheugen, niet te starten. Het spreekwoord ‘alle zegen komt van boven’ blijkt voor deze wedstrijd niet van toepassing. Het lijkt meer op ‘alle Regen ….’. Achter ons loopt Coen met Wybe Jan Nauta, ook een tweebal. Jos en ik beginnen lekker, met beiden een streepje. De hole van zuid-2 staat onder water en de wedstrijdleiding heeft besloten, in overleg met de marshall, deze hole te laten vervallen. Wij steken door naar de par drie, waar wij gelukkig onze eerste punten scoren. Zo lopen wij gezellig verder en grabbelen hier en daar onze puntjes bij elkaar. Op zuid-7 horen wij een luide fore! Ik herken de stem van … jawel Coen … een scheve afslag op 6, maar zijn bal haalt gelukkig niet onze fairway. Op zuid-9 belandt mijn bal in de vijver … hop, hop, hop en plons. Wat heeft dat water toch een aantrekkingskracht op mij. Ik geef de hole maar op en sluit zuid met slechts 12 punten (op 8 holes) af. Lopend naar Oost ziet Jos de bal van Coen landen over het water voor het terras, net niet out of bounds. Het loopt bij Coen dus ook lekker …!

Door naar oost, hier wordt afgeslagen vanaf geel. Wat onwennig sta ik op de gele tee van oost-1, maar ik sla een mooie bal, maar wat te veel op rechts en … nee gelukkig geen plons, want een tak houdt de bal tegen en hij belandt zowaar nog voor het water. Bij de tweede hole voor de gele afslag dus helemaal naar boven. Wel even slikken als je er nu zelf vanaf moet slaan. Op oost-3 ben ik blij met de afslag van geel. Deze afstand ligt mij beter dan bij rood en onze beide afslagen op deze hole belanden zelfs op de green. Jos geheel links en ik geheel rechts en ik scoor een mooie par. Joepie! Op oost-4 komt mijn afslag links achter het bekende bosje. Met in mijn gedachten ‘no guts no glory’ probeer ik erover heen te slaan, wat jammerlijk mislukt en de bal belandt in plaats van erover, er middenin. Strafslag, maar nu ‘verdwijnt’ de bal schuin naar rechts … Jammer, jammer dat wordt het niet en geef ik de hole op. Beter mijn energie besparen voor een volgende uitdaging. Gelukkig verloopt oost zonder verdere grote problemen. De regen is duidelijk minder geworden en de tweede negen spelen wij uiteindelijk zo goed als helemaal droog en dat zie ik gelijk in mijn resultaat terug: met 17 punten kan ik heel tevreden terugkijken op mijn debuut ‘vanaf geel’ en Jos heeft er zelfs 19 punten op behaald.

Bij de tee van noord-1 worden wij opgewacht door Annette (Ab blijkt net even weg) die ons een heerlijk stokje kippendij saté serveert. De laatste negen worden gespeeld vanaf de blauwe tee. Bij de Damesdag hebben wij laatst ook een hele wedstrijd vanaf blauw mogen spelen, dus dat komt mij bekend voor. De afslag op noord-1 is niet geweldig, maar ik pak gelukkig wel mijn twee punten, zo ook op noord-2. Helaas begint het weer te regenen en noord-3 wordt gelijk een streepje. Ondanks het weer is het gezellig spelen met Jos en hij houdt de moed erin. Hij blijkt ook een snelle speler, als je niet oppast heeft hij al geslagen/geput voor je er erg in hebt. Als tweebal hebben wij dan ook geen enkele moeite om de driebal voor ons bij te houden, ha, ha. Uiteindelijk haal ik op noord 14 punten en lever ik mijn kaart met totaal 43 punten in.

Met droge kleren en haren wachten wij boven op de prijsuitreiking en Coen en Wybe Jan schuiven bij ons aan. Een drankje, een hapje, ook aan tafel is het gezellig. Wybe Jan en Jos blijken van ons met 45 punten de beste score te hebben behaald, maar al gauw bereiken ons resultaten van rond de 50. Het gesprek gaat al gauw niet over een mogelijke winst, maar over de 7de plek en de daarbij behorende ‘verplichting’ een stukje te schrijven. Wij vinden het tijd voor verandering … zou het niet leuker zijn als de winnaar … Een goed idee, totdat de prijsuitreiking volgt. Wybe Jan mag het stukje schrijven (later in de uitslag zie ik dat hij 5de is geworden en Jos 7de …) en ik word tot mijn verrassing 1ste bij de dames… (de wonderen zijn toch de wereld nog niet uit) Tja en dan krijg ik natuurlijk de balletjes met het potloodje toegeschoven en de ‘eer’ om achter de computer te kruipen.

Met speciale dank aan Jos voor zijn support en positieve insteek om er ondanks de regen toch een leuke dag en voor mij onvergetelijke eerste 27 holes van te maken!

Dat het nat was blijkt ook wel uit deze waarneming die Thijs maakte.

De winnaars

DamesScore
1Medi Holstege43
2Hetty Schinkel40
3Petra van Uffelen40
4Marianne Kers36
5Anouck Hage33
HerenHCP
1Philippe van de Boogert54
2Maarten Horsman51
3Ronald Gorel48
4Ben Schoon48
5Michael Aarts47

Door |2021-10-13T11:29:16+02:0005/10/2021|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie