Red, Yellow & Blue

///Red, Yellow & Blue

Red, Yellow & Blue

Wedstrijdverslag

door: Wim Evers

Mooie titel voor deze wedstrijd maar helaas was er niemand “afraid”. Hierdoor kon ik zelf niet meedoen want ik stond op de reservelijst en daar ben ik niet vanaf gekomen tezamen met nog een 5-tal inschrijvers die ook niet aan de bak kwamen. Ik heb er nog even over gedacht om de familie Künzel erop te wijzen dat het 4 oktober was en dat het dan zaak is dat de honden “prachtige dieren trouwens” extra aandacht verdienen en dat het dan onverantwoord is om 27 holes te gaan golfen. Achteraf toch wel blij dat ik dat niet gedaan heb want jullie hebben al eerder kunnen lezen wat deze dag Harry gebracht heeft. Niet alleen die hole-in-one bedoel ik dan maar wat nog uitzonderlijker is dat ADO Den Haag zijn eerste punten (zullen er niet zoveel meer bijkomen) van de competitie binnen haalde. In een uitwedstrijd zonder het geluid van Harry??

Had trouwens wel de verwachting dat er nog een aantal mensen zouden afmelden want de laatste tijd kwam het nogal eens voor dat er vroeg wordt ingeschreven en dat er dan in de laatste week een aantal zich alsnog afmelden. Helaas deze week ging dat niet op.

Had graag mee gedaan want het is echt een heel mooi format, deze wedstrijd. Het is de enige wedstijd waarbij je 27 holes kunt lopen (begint golf ook iets op sport te lijken) en bovendien moet je je baanmanagement op de verschillende lussen aanpassen anders lig je met je tweede slag Out-of-Bounds of in bunkers die je nog nooit gezien hebt.

Aangezien ik “computerdienst” had, zoals wij binnen de Wedstrijdcommissie dat noemen, had ik toch een verantwoordelijkheid. Normaal is het belangrijkste onderdeel van deze taak “het verrichten van de prijsuitreiking”. Iedereen weet dat dat al een tijdje niet meer mag, maar dat neemt niet weg dat er toch een stand opgemaakt moet worden zodat ieder op de site uiteindelijk kan zien of hij een prijs gewonnen zou hebben. Heb je niet veel aan maar als je bovenaan staat kun je toch met trots laten zien aan je nageslacht en anderen dat je best een beetje kunt golfen.

Deze eer valt deze keer te beurt aan Allan van Laar. Hij had met een score 56 punten de eerste prijs bij de heren. Ik heb nog niet de eer gehad al met Allan te mogen spelen waardoor ik hem niet persoonlijk ken, maar hij begint zo langzamerhand wel vaak in de ranglijsten te verschijnen.

Het zit ons wat dat betreft dit jaar niet mee. Er zijn dit jaar veel nieuwe gezichten en doordat er geen prijsuitreikingen zijn leer je de nieuwe mensen minder snel kennen. Juist de prijsuitreikingen zijn daar een goede gelegenheid voor.

Allan had zijn overwinning vooral te danken aan zijn score (21 punten) op de laatste lus “de blauwe”. Hij had daar ten opzichte van de nummer 2, 2 punten meer. Waarschijnlijk heb je de beste conditie gehad van alle deelnemers want bij velen was de score op de blauwe lus de minste. Deze nummer 2 bij de heren is niemand minder dan Jan ten Have. Een vertrouwd beeld in de bovenste regionen van de uitslagenlijst. Hij had een score van 54 punten. Jan scoorde met name op zijn vertrouwde gele lus. Hij moet het denk ik meer hebben van de automatische piloot. Op deze lus scoorde hij 20 punten en de nummer 3 scoorde daar 17 punten. De nummer 3 is Ronald Barten met een score van 52 punten. Op deze score zijn ook nog Marcel Scholten en Peter de Raad geëindigd maar Ronald heeft de laatste lus het beste gespeeld. Neemt niet weg dat een eervolle vermelding op zijn plaats is.

Voor de dames is deze wedstrijd blijkbaar een zware uitdaging. De scores zijn nl aanzienlijk lager dan van de heren. Dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat de dames het op 27 holes (met name blau en geel) zwaarder hebben dan normaal en de heren het op 27 holes gemakkelijker dan normaal. Blijkbaar wordt dat niet voldoende gecompenseerd door het aantal slagen dat de dames extra meekrijgen.

Bij de dames is de winnares Monique Apel geworden met een score van 47 punten. Als tweede is geëindigd Hetty Schinkel met een score van 45 punten. Als derde is geëindigd Annette Horsman met eveneens 45 punten. Annette scoorde met name op de laatste lus weinig punten waardoor ze met een derde plaats genoegen moest nemen. Ik denk dat het met name veroorzaakt is doordat het voor haar niet mogelijk was haar elektromotor voor de laatste lus nog even op te laden. Een extra accu zou mogelijk de oplossing zijn geweest.

Een van de deelnemers was stemmig gekleed!

De winnaars

DamesNaamRood/ ZuidGeel/ OostBlauw/ NoordTotaal Score
1Monique Apel13191547
2Hetty Schinkel15141645
3Annette Horsman19161045
HerenNaamRood/ ZuidGeel/ OostBlauw/ NoordTotaal score
1Allan van Laar19162156
2Jan ten Have15201954
3Ronald Barten17171852

Door |2020-10-12T15:53:00+02:0012/10/2020|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie