Pompoenfestival

//Pompoenfestival

Pompoenfestival

Wedstrijdverslag

door: Jaap van Petegem

Senioren Social ‘Pompoenfestival’

Op donderdag 12 november namen 52 senioren deel aan het door de seniorencommissie georganiseerde Pompoenenfestival. De wedstrijdtafel in de hal was prachtig versierd met pompoenen en herfstbladeren.

Aangepast aan de meest recente COVID-19 regels vertrokken de deelnemers om de zes minuten in flights van twee, gewapend met een kleurrijke pompoenenvlag. Dat betekent wel dat er bijna tweeënhalf uur gestart werd. De eerste verrassing in de baan waren de afslagplaatsen. Deze waren namelijk gemarkeerd door pompoenen op speciale plekken variërend tussen de oranje en de witte tee. Iedereen had een aantal slagen meegekregen gebaseerd op 36 van de lus vermeerderd met de slagen van de eigen handicap (blauw). De uitdaging was om zover mogelijk te komen met de beschikbare slagen.

Het was afwisselend heel mooi en lekker nat weer, maar de sfeer was prima en de uitdaging groot. Onderweg werd ieder door Ab getrakteerd op heerlijk pittige pompoenensoep van Evert.

De eerste vlaggen werden ergens op hole 7 gezet, het merendeel van de deelnemers sneuvelde ergens op hole 8. Twintig deelnemers wisten hun vlag mee te nemen naar de hole 9 en kregen in de uitslag de nummers 1 t/m 20.  John de Boer sloeg zijn laatste bal tot 20 cm van de hole en bereikte daarmee de derde plaats. Ingrid Zonnevylle en Coen Holstege (zie foto onder) lukte het beide met de laatste beschikbare slag uit te holen, zij mochten hun vlag planten in de pompoen op de wedstrijdtafel.

We kijken terug op een gezellige en geslaagde middag, zeker ook gelet op een flink aantal dank- en complimenten-appjes na afloop.

Zolang een gezamenlijke nazit niet mogelijk is is dit een mooi alternatief voor het belangrijke sociale element van de Senior Social Mix.

Hieronder nog een paar foto’s om de sfeer weer te geven:

 

Uitslag:

Naam:HCP:Pl. HCPScore:
Coen Holstege18.1920
Ingrid Zonnevylle15.21020
John de Boer13.5619
Lies van der Linden362218
Dieneke Stoker24.21517
Door |2020-12-28T18:44:12+02:0016/11/2020|Categorieën: Senioren|0 Reacties

Geef een reactie