Plaatsen toegestaan

/, Handicap & regels/Plaatsen toegestaan

Plaatsen toegestaan

Recent zijn de fairway’s op Het Rijk van Nunspeet geprikt. Mede om deze reden is met ingang van 9 november 2018 de volgende tijdelijke plaatselijke regel van kracht:

Een bal die op een kort gemaaid gedeelte door de baan ligt, mag zonder straf worden opgenomen en schoongemaakt. De speler moet de ligplaats van de bal merken voordat hij hem opneemt. De speler moet de opgenomen bal plaatsen binnen 15 cm van de oorspronkelijke ligplaats en niet dichter bij de hole, op een plek die niet in een hindernis of op een green is.

Een speler mag zijn bal maar eenmaal plaatsen en wanneer de bal is geplaatst, is hij in het spel. Indien de bal niet stil blijft liggen op de plek waar hij is geplaatst, is Regel 20-3d van toepassing. Indien een geplaatste bal blijft stilliggen op de plek waar hij werd geplaatst en daarna beweegt, volgt geen straf en de bal moet worden gespeeld zoals hij ligt, tenzij de bepalingen van een andere Regel van toepassing zijn.

Indien de speler nalaat de ligplaats van de bal te merken voordat hij hem opneemt, de balmerker beweegt voordat de bal in het spel wordt gebracht of de bal op een andere manier beweegt, bijvoorbeeld door hem met een stok te verrollen, krijgt hij één strafslag.

Noot: ‘Kort gemaaid gedeelte’ betekent elk deel van de baan, met inbegrip van paden door de rough, gemaaid op fairwayhoogte of lager.

Straf voor overtreding van de Plaatselijke Regel:
Matchplay: Verlies van de hole;
Strokeplay: Twee slagen.

Door |2018-11-09T18:29:12+00:0009/11/2018|Categorieën: BaanInfo, Handicap & regels|0 Reacties

Geef een reactie