Opening seizoen 2023

//Opening seizoen 2023

Opening seizoen 2023

Wedstrijdverslag

door: Yvonne Schipper

OPENINGSTOERNOOI HET RIJK BOKAAL

De hele week was het zichtbaar dat de grote dag er aan zat te komen. De schilders waren mooi op tijd klaar, de glazenwassers leefden zich uit, de greenkeepers maakten de baan mooier / sneller en het terras werd zomer- en zonneklaar gemaakt. Klaar voor een mooi golfseizoen.

We werden door het RIJK als vorsten onthaald. Via de rode loper, kwamen we in het clubhuis versierd met vele gekleurde ballonnen en het personeel in een nieuwe TOP outfit. De wedstrijdleiding zat er uitnodigend bij en na betaling en de scorekaart kon je genieten van koffie met gebak en kennis maken met je flightgenoten. Het onderwerp dat het meeste ter tafel kwam was het weer. De voorspellingen waren ons niet gunstig gezind, maar we vertrouwden erop dat het wel mee zou vallen. Rond 11:45 uur vertrokken naar de holes en om 12:00 uur kon de strijd om de cup met de grote oren beginnen. De captains hielden een laatste peptalk, namen de teamtactiek door en het knallen met de ballen kon beginnen.

De gekozen wedstrijdvorm gaf ruimte voor ontspannen spel, want de twee beste scores per hole telden. Maar vaak kon je het toch niet laten om de druk bij je medespeler te leggen. Jij hebt hier twee extra slagen mee, het zou mooi zijn als je een PAR maakt want dat levert wel vier punten op.

Om ons te blijven oppeppen, was er telkens als we het clubhuis passeerden een heerlijke versnapering op het terras/restaurant. Daarna gingen we met vernieuwde energie weer verder en bleek dat we zeker 30 meter verder sloegen. Toch eens met de kok overleggen wat hij erin verwerkt had?

Het leek dat de weergoden ons gunstig gezind waren want de wedstrijd liep naar het einde, maar ze hadden toch nog een verrassing. Donkere wolken en luchten deden ons naar de zon verzuchten, waar helaas geen gehoor aan werd gegeven. Wat een wind, regen en hagel. We stonden achter een dikke boom te wachten en zagen de flight voor ons ploeteren om de bal onder de wind te houden, waarbij de kar van een speler omwaaide en de paraplu er vandoor ging en een birdie maakte. Helaas, het spelen met een paraplu is volgens Ronald Gorel niet toegestaan.

In het clubhuis aangekomen werden we weer verrast met allerlei lekkere hapjes en drankjes. Na een tijdje had iedereen zich opgefrist, omgekleed en ging het feest verder. De aftrap werd gegeven door directeur Hans Blaauw van Het Rijk, wat ook de reden was dat we allemaal van blauw afsloegen en een geluk voor ons, want Hans Wit had een veel lagere score opgeleverd. Na een goed verhaal wat Het Rijk allemaal de afgelopen periode gerealiseerd heeft en nog gaat realiseren, vond de huldiging van de golfster van het jaar Ankie Bronkhorst plaats. Daarna steeg de spanning ten top, wie gaat er vandoor met de cup met de grote oren? De strijd om de tweede en derde plaats, beiden hadden 85 stableford punten, waarbij de wedstrijdleiding besliste dat de flight met de laagste HCP de tweede prijs ontving. En dan de winnaars, met maar liefst zes punten meer, was de flight met de captain die jarenlang tennissers naar grote hoogte bracht en nu zijn mentale vaardigheden overbracht op zijn team, niks geen last van wind, regen of hagel, zie ze zitten zo fris, vrolijk en breed lachend:

Hildeke Deley, Yvonne Schipper, Jan Everts en Hans van der Linden (cap.). Proficiat, geweldige prestatie.

Na al het gelukwensen en gezoen, kon het feest de laatste en niet onbelangrijke fase ingaan: het diner in de vorm van overheerlijke hapjes die de gehele avond geserveerd werden, waarbij we ons ook te goed deden aan een verscheidenheid aan drankjes. Dit alles werd ondersteund door een band met muziek die rustig begon, maar kregen de meesten op de dansvloer toen het ritme omhoog ging. Velen hadden met golf een hogere score gemaakt als de heupen net zo soepel waren ingezet als met het dansen. Het was een mooi gezicht om zoveel leden te zien lachen en plezier te maken.

Een woord van dank aan een ieder die meegewerkt heeft om deze mooie dag mogelijk te maken. Waarbij we ons moeten realiseren dat we de aankomende jaren met elkaar inspanningen moeten verrichten – door enthousiast mee te doen – om een mooi verenigingsleven te behouden.

De winnaars

TeamScore
1Hildeke Deley, Yvonne Schipper, Jan Everts en Hans van der Linden 91
2Bep Hermanides, Evelien Wiedenhoff, Ben Schoon en Frank Korzaan85
3Eveline van Maaren, Margitte Schoof, Peter Peeters en Maarten Horsman85

Fotoalbum

Foto’s van dit evenement vindt je hier.

Door |2023-09-18T22:46:59+02:0029/03/2023|Categorieën: Evenementen|1 Reactie

Eén reactie

  1. Henk van ‘t Slot 30 maart 2023 om 11:15 - Antwoorden

    Mooi artikel geschreven Yvonne. Was inderdaad een prachtige openingswedstrijd.
    Leuke spelvorm en heerlijke hapjes en gezellige flights
    Prima start van het seizoen

Geef een reactie