Opening seizoen

//Opening seizoen

Opening seizoen

Wedstrijdverslag

door: Jos Schoot Uiterkamp

De wedstrijd Opening van het Seizoen, de strijd om de Het Rijk bokaal.

Een jaar of drie geleden had ik hem al eens gewonnen en dat smaakt naar meer. Aan deze wedstrijd had ik dus goede herinneringen. De laatste tijd speelde ik goed, dus vol optimisme stonden we aan de start.

De wedstrijd betreft een teamwedstrijd waarbij twee spelers per team beide afslaan van blauw waarbij de beste score van een van beide teamleden telt. Voor de meeste heren is dat dichterbij met minder slagen als normaal, voor de dames juist verder weg en meer slagen.

Samen met Gemma starten we met slechts één punt op noord-1, een matig begin dus. Gelukkig ging het daarna met 4 parren en 4 bogies een stuk beter. 25 punten na 9 holes is niet verkeerd, een goede eerste helft. Hierbij viel het op dat Gemma en ik elkaar perfect aanvulden. Daar waar ik een mindere hole had speelde zij juist erg goed en omgekeerd. Zo hoor je dit spelletje eigenlijk ook te spelen en maak je goede scores. 2 goede scores op dezelfde hole is leuk, maar niet nodig, 2 slechte scores is funest.

Op oost weer hetzelfde, beginnen op hole 1 met slechts 1 punt ondanks dat ik met 3 slagen op de green lag, een 4-put, stom he??

Gelukkig ging het daarna een stuk beter en weer wisselden Gemma in ik elkaar goed af wat leidde tot 23 punten op de tweede negen met een lekkere par op oost-9 als afsluiting. Dat moest een top klassering worden. Dat bleek en als beloning mag ik het verslag schrijven.

Een leuke wedstrijd, goede catering in de baan en lekkere hapjes om samen thuis nog eens na te genieten (dank aan Het Rijk namens alle deelnemers). Wat wil je nog meer? Mooi weer natuurlijk en zelfs dat had de Evenementencommissie geregeld. Na een wat koude wind op de eerste paar holes ging het zonnetje schijnen en werd het echt golfweer.

Alice en Mark bedankt voor jullie gezellige begeleiding en Gemma bedankt je was een perfecte partner.

Evenementencommissie, het was weer piekfijn geregeld, dank.

‘s Avonds per mail de bevestiging, wij hadden gewonnen, ik mag het verslag schrijven en eventueel een jaar op de beker passen. Helaas vond Ina dat laatste een slecht idee. De beker mag daarom een jaar bij het Rijk of op het secretariaat staan en volgend jaar opnieuw als hoofdprijs dienen.

De winnaars

TeamScore
1Gemma Wieman / Jos Schoot Uiterkamp48
2Petra van Uffelen
/ Henk van der Meyden
46
3Willem Evers / Marco ter Meer46

Foto’s van dit evenement vind je hier.

Door |2021-03-21T14:03:37+02:0021/03/2021|Categorieën: Evenementen|2 Reacties

2 Comments

  1. Wybe Jan 22 maart 2021 om 13:31 - Antwoorden

    Van harte gefeliciteerd Gemma en Jos … wat een mega score!

  2. Jos 22 maart 2021 om 17:02 - Antwoorden

    Dank je wel

Geef een reactie