Onderzoek Warming up

/, Communicatie/Onderzoek Warming up

Onderzoek Warming up

Bij golf ontstaan de meeste blessures aan rug, schouder, elleboog en pols. De golfer is vaak enige tijd beperkt in het golfen en ervaart een verminderd spelplezier. In andere sporten is gebleken dat een dergelijke warming-up effectief is en blessures vermindert. Het Amphia ziekenhuis in Breda en het Amsterdam UMC hebben in samenwerking met de NGF een blessurepreventie programma ontwikkeld, genaamd Golf Related Injury Prevention Program (GRIPP) interventie. Het bestaat uit 6 verschillende dynamische oefeningen en duurt maximaal 10 minuten. We weten al dat een warming-up de golfprestaties verbetert. In dit onderzoek wordt gekeken of golfblessures verminderd worden door deze golf specifieke warming-up.

Het bestuur van de Nunspeetse heeft ingestemd met medewerking aan dit onderzoek en nu zijn we op zoek naar: 40 golfers van 45 jaar en ouder met een handicap tussen de 0 en 36. Het onderzoek is geschikt voor alle golfers, ook zonder wedstrijdervaring, u moet wel minimaal 1 keer per week 9 holes spelen.

Bij deelname aan het onderzoek ontvangt u regelmatig praktische tips die u direct kunt toepassen op de golfbaan. Het onderzoek zal half mei 2021 starten en heeft een looptijd van 5 maanden.

Meer informatie kunt u lezen op golfgrippstudie.nl. Bent u enthousiast om deel te nemen, lees dan de informatiebrief door en meldt u aan door een e-mail sturen naar fysiotherapeut, fysiotherapiewetenschapper en onderzoeker Saskia Gladdines: sgladdines@amphia.nl met vermelding van uw golfclub. U kunt zich aanmelden tot en met 12 mei.

Contactpersoon vanuit de Nunspeetse: Jaap van Petegem ().

Door |2021-04-22T10:30:59+02:0022/04/2021|Categorie├źn: ClubInfo, Communicatie|0 Reacties

Geef een reactie