Oliebollenwedstrijd

//Oliebollenwedstrijd

Oliebollenwedstrijd

Verslag

door: Koos Versteeg

De laatste wedstrijd van het jaar georganiseerd door de Evenementencommissie is de Oliebollenwedstrijd. Oliebollen, een echte Hollandse lekkernij zijn er in diverse smaken. Ze zijn er zonder en met rozijnen en nog smakelijker met rozijnen en appel.

De belangstelling voor deze wedstrijd is altijd groot en de inschrijvingen verliepen voorspoedig. Het vergt veel werk om voor de 100 golfers een mooie golfdag in een drie of vierbal flight te organiseren. Door de oplopende corona besmettingen en de noodzakelijke maatregelen van de regering die op zondag 19 december ingingen, werd de creativiteit van de Evenementencommissie behoorlijk op de proef gesteld. De horeca werd direct gesloten, het aantal golfers per flight en de starttijden werd onzeker.

Op 22 december kwam daar meer duidelijkheid over en kon de organisatie een paar dagen voor de wedstrijd toch een vierbal flight indelen onder bepaalde voorwaarden.

Op maandag 27 december was er verraderlijke gladheid door het KNMI voorspeld en op aanraden van Marco Verhoef ben ik rustig aan naar Nunspeet vertrokken. Een beetje laat aangekomen, en had dus bijna geen tijd meer om te oefenen op de drivingrange en de puttinggreen. De starttijd was om 10.27 uur en mijn flightgenoten waren Carla van Heerde, Joke Donkers en Coen Holstege.

Het was voor mij de eerste keer een stableford wedstrijd met een hidden holes berekening. Op de Noord-lus redelijk constant gegolfd met als hoogtepunt een birdie op Noord-5, die goed was voor vijf stablefordpunten. Op Noord-6 scoorde ik ook nog drie punten. Met een totaal van 19 punten over de eerste negen holes was ik zeker content.

Op de Oost-lus, de tweede negen golfden Carla en Coen net zo constant als op de Noord-lus, maar het golfspel van Joke ging steeds beter. Prachtige mooie en verre afslagen, altijd de juiste club op de fairway en trefzeker met de putter. Fraai en leuk om te zien. Zelf stond ik zeer ontspannen te golfen, maakte diverse keren een par en ging de baan af met een totale score van 41 stablefordpunten. Met een hidden holes berekening is dat nog geen garantie om hoog te eindigen.

De hidden holes waren op de Noord-lus 3, 5, 6 en 9 en op de Oost-lus 2, 3, 8 en 9.

Dankzij de birdie op Noord-5 en vier parren op de overige hidden holes behaalde ik een score van 22 punten. Je moet gewoon geluk hebben om op de hidden holes een goede score neer te zetten. Misschien krijg ik dat geluk ook met een hidden trekking op oudjaarsdag bij de Vriendenloterij of Staatsloterij, maar daar ga ik niet vanuit.

Het was prachtig golfweer, de golfbaan uitstekend bespeelbaar, de organisatie zeer goed en alle lekkernijen in de baan smaakte naar meer.

Ik wens iedereen een zeer goede jaarwisseling en een gezond en sportief golfjaar 2022.

De winnaars

Naam:Score:
1Koos Versteeg22
2Carlie Schipper22
3Jos de Wit21
4Marieke Uytenbogaart21
5Jan Goemans21
6Sandra Vrijhof21
7Yvonne Schipper21
8Annie van Norel20
9Henny Baas20

Fotoalbum

Hier vind je de foto’s van dit evenement.

Door |2021-12-29T21:02:44+01:0029/12/2021|Categorieën: Evenementen|0 Reacties

Geef een reactie