Oliebollenwedstrijd

//Oliebollenwedstrijd

Oliebollenwedstrijd

Wedstrijdverslag

door: Jaap van Petegem

Over oliebollen en verborgen holes

Maandag 28 december was het de dag van de grote oudejaarsknaller van de Evenementencommissie: de oliebollenwedstrijd (een geplande foursome voor 72 deelnemers). Al weken geleden was de aanmelding ver overtekend en hoorde je al van leden dat ze zich maar niet meer aanmeldden vanwege de enorme reservelijst. De Evenementencommissie wist in onderhandeling met het Rijk het aantal plekken uit te breiden tot 96 en later zelfs tot 144 en nog steeds was er overmatige belangstelling. Het zou de waarlijke topper van dit Coronajaar worden. Door de laatste Covid-maatregelen was het niet meer mogelijk foursome te spelen en moest de commissie overschakelen op “2-ballen stableford met hidden holes”. Doordat het Rijk bereid was de hele baan (3 lussen) vrij te maken was het toch nog mogelijk met 3 x 34 deelnemers is 102 leden de oliebollenwedstrijd te spelen. Ondanks toch nog diverse afmeldingen en toevoeging – tot op het laatste moment – van wachtenden, moesten er nog ongeveer 20 leden worden teleurgesteld. Er werd gespeeld in 3 poules: Noord-Oost, Oost-Zuid en Zuid-Noord.

En zo gingen vanaf 10 uur de deelnemers met een frisse neus, een schraal zonnetje, een kopje koffie en een oliebol de baan in een ongewisse toekomst tegemoet. Zou die nou net heel goed geslaagde hole van je straks ook uitgeloot worden? Al gauw werden we in de baan door strak georganiseerde horecamedewerkers voorzien van een heerlijke kop snert uit de keuken van Evert.

Het bleef droog en spannend, er was een goede doorloop en aan het einde gloorde de smaakvolle overwinning, aangekondigd door de aangeniete consumptiebon. In de tweede lus kwam de catering weer langs met chocolademelk voor de serieuze spelers en glühwein voor de overmoedigen. En dan aan het eind van je twee lussen wacht voor velen de koude douche en voor enkelen de warme beloning: de lijst met hidden holes. De commissie had in het grootste geheim op elke lus 4 holes als “tellend” verklaard en je einduitslag moest je dus vergaren op totaal 8 holes. Tja, je zal maar een birdie hebben gehaald op een hole die later waardeloos blijkt.

Bij de finish een tent waar de kaarten werden verzameld en de bon kon worden verzilverd voor een saucijzenbroodje. De EVCO had werkelijk in samenwerking met de horeca kosten nog moeite gespaard. Jammer dat we elkaar geen oudejaarsknuffel konden geven en het moesten doen met een zwaai en daarna weer snel wegwezen.

Er waren naast de vele verliezers ook winnaars (zie bijgevoegde uitslag): Carla, Marcel, Jos, Allan, Jacco, Lude, Anneke, Andre en Linda van harte gefeliciteerd. Jullie prijs zal door de leden van de Evenementencommissie persoonlijk bij jullie thuis worden bezorgd.

Wat rest: Dank en waardering. Enne: kan ik me al opgeven voor volgend jaar, want ik wil zeker niet op de lijst van reservisten komen.

De winnaars

Oost-ZuidScore
1Carla van Heerde17
2Marcel Scholten16
3Jos Schoot UIterkamp15
zuid-NoordScore
1Allan van Laar19
2Jacco van Dam17
3Lude Loman17
Noord-OostScore
1André Middelkoop19
2Anneke Schipper17
3Linda Luiting17

Fotoalbum

Foto’s van het evenement vind je hier.

Door |2020-12-29T11:43:42+02:0028/12/2020|Categorieën: Evenementen|0 Reacties

Geef een reactie