Old Grand Dad wedstrijd op De Nunspeetse

/, Old Grand Dad/Old Grand Dad wedstrijd op De Nunspeetse

Old Grand Dad wedstrijd op De Nunspeetse

Wedstrijdverslag

door: FTK

Tijdens de Heerendag op woensdag de 12de juni werd ook de jaarlijkse Old Grand Dad (OGD) wedstrijd gespeeld.
De donateurs van deze prachtige stichting, die geld bijeenbrengt om gehandicapte kinderen van sportaccommodaties te voorzien, gingen vol goede moed van start op deze toch bewolkte en donkere dag.
Helaas waren er weer veel donateurs in het buitenland zodat het deelnemersveld slechts 16 grootvaderlijke golfers kende.

De eerste drie grootvaders konden het 8 holes droog houden, maar daarna lieten de elementen zich volop gelden.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat de meeste deelnemers aan de Heerendag het na 9 holes voor gezien hielden, want het water dat op de greens bleef staan maakte verder spelen vrijwel onmogelijk. Maar veel van de deelnemers aan de OGD wedstrijd speelden hun 18 holes wel uit!
Er stond natuurlijk veel op het spel! De fel begeerde Melis bronzen trofee was voldoende motivatie om de steeds heftiger wordende nattigheid te trotseren.
Daarnaast uiteraard, voor de drie hoogst scorenden, de kans om de Nunspeetse te vertegenwoordigen bij de regionale finale van de landelijke Old Grand Dad competitie die op 15 juli op de Sallandsche golfclub gespeeld gaat worden.

Toen alle natte kleren waren uitgewrongen dan wel met de föhn enigszins waren droog geblazen, kon er geteld gaan worden. Omdat de reguliere Heerendag wedstrijd was geannuleerd, werden de scores handmatig beoordeeld.

Spannend was het wel degelijk! Omdat sommigen toch de wedstrijd niet uit konden spelen werden de scores van de eerste negen holes bepalend voor de einduitslag. Drie gelouterde grootvaders wist 19 punten te scoren, zodat card matching uitsluitsel moest geven.

Derde werd Rob Schotel, en met één puntje meer werd Ton Coenen tweede. Henk van der Kolk werd eerste met maar liefst 16 punten op de laatste 6 holes. Proficiat!!! Een prima prestatie!

De winnaars

 

NaamPl.HCPStb
1Henk van de Kolk2416
2Ton Koenen2114
3Rob Schotel3013

Door |2019-06-13T14:49:27+01:0013/06/2019|Categorieën: Heerendag, Old Grand Dad|0 Reacties

Geef een reactie