Nunspeetse jeugd, kampioen!

/, Communicatie, Competitie, Jeugd/Nunspeetse jeugd, kampioen!

Nunspeetse jeugd, kampioen!

Nunspeetse jeugd 36 holes wint Jeugdcompetitie 2021.

Na een onzeker jaar en het steeds maar uitstellen van de jeugdcompetie was het op zondag 30 oktober eindelijk zover. De jeugdcompetie 36 holes kon, enigszins aangepast, dan toch doorgang vinden. Omdat er maar 3 teams waren ingeschreven (de Nunspeetse, Zeewolde en Semslanden) werd gekozen voor het zogenaamde Round Robin systeem.

De openingswedstrijd was op de Nunspeetse en het beloofde een dag met veel regen te worden volgens de voorspellingen. Helaas kregen we in de ochtend bericht van Semslanden dat zij niet konden komen omdat ze een zieke in het team hadden. Er bleven dus nog maar 2 teams over die tegen elkaar moesten strijden. Aan de start verschenen Alex Plakke (captain), Bjorn Driessen, Dean Janssens en Luca ter Meer. Gelukkig bleef het slechte weer wat ons beloofd was weg en viel het al met al erg mee. En het beetje regen wat wel is gevallen heeft geen enkele invloed gehad op de einduitslag want met 8-0 werd er gewonnen van Zeewolde.

Op 31 oktober werd er afgereisd naar Gasselternijveen ofwel golfclub Semslanden. Alle 3 de clubs waren aanwezig en het beloofde een mooie dag te worden. Na het inslaan en het bepalen van de strategie werd op de teebox nog een laatste uitleg geven door de wedstrijdleiding om vervolgens in 4 flights van 3 de baan in te gaan.

Zowel Alex, Bjorn, Dean en Luca hadden een perfecte afslag op de eerste hole en vol vertrouwen werd er begonnen aan de wedstrijd. In de bufferflight werd gespeeld door Bart (vader van Dean) en Henk Jan (vader van Alex) aan hun de taak om de achteropkomende flights tegen te houden en op alle mogelijke manieren zoveel mogelijk iets mee te krijgen van de wedstrijd. Na enige tijd kwamen er toch enkele verontrustende berichten binnen.

Semslanden bleek in vorm en het zou lastig worden om deze te gaan winnen.
Helaas bleek dit waarheid, met 2-6 werd verloren van Semslanden, laten we het maar op thuisvoordeel houden, maar van Zeewolde werd gewonnen met 7-1.
Gelukkig was de sfeer nog steeds goed en werd er gezellig afgesloten met een warme hap.
Daarna was het de finale op 7 november in Zeewolde.
De sfeer zat er vanaf het begin al goed in en vol goede moed stond het team dit keer bestaande Alex, Dean, Luca en Finn op de drivingrange hun routine af te werken.

Winnen van Zeewolde en 2 singles winnen van Semslanden was nodig om kampioen te worden vandaag. De vier heren moesten dus aan de bak omdat het nog lang niet gedaan was. Op de teebox werd al gauw duidelijk dat ze erop gebrand waren om te winnen. De sfeer was beter dan ooit tevoren en ook de juiste focus was zeker aanwezig. Na 4 kanonskogels als afslagen werd de jeugdcommissie alvast ingelicht om alvast bij hole 18 te gaan staan met de bloemen, want als de mannen dit vol konden houden gedurende de wedstrijd konden ze het kampioenschap niet mis gaan lopen. Een afvaardiging van de jeugdcommissie was er niet maar kampioen werden de mannen wel! Met 8-0 van Zeewolde en 6-2 van Semslanden missie volbracht.

Het was goed om te zien dat er een hechte groep ontstaat gedurende de competitie en zeker tijdens de laatste wedstrijd op Zeewolde. En speciaal onze nieuwkomer Finn!! Ik geef het je te doen, de laatste wedstrijd waar eigenlijk alles vanaf hangt zo je mannetje staan getuigt van grote klasse. Jij hebt je plekje in het team zeker verdiend.

De bufferflight!

Door |2021-11-15T11:34:53+01:0014/11/2021|Categorieën: ClubInfo, Communicatie, Competitie, Jeugd|1 Reactie

Eén reactie

  1. Medi Holstege 18 november 2021 om 23:55 - Antwoorden

    Leuk om te lezen hoe goed jullie het gedaan hebben. Chapeau!

Geef een reactie