Nunspeetse jeugd kampioen en promoveert

/, Communicatie, Jeugd/Nunspeetse jeugd kampioen en promoveert

Nunspeetse jeugd kampioen en promoveert

Jeugdteam 18 holes kampioen en promoveert naar de 1ste klasse.

Het competitieseizoen begon op 2 juni op de Keppelse, hoe dat gegaan is is ergens anders op deze site te lezen. De tweede wedstrijd op 16 juni jl. werd gespeeld op ´t Sybrook tegen de Nijmeegse jeugd. De ontvangt was prima geregeld en na het wegwerken van een aantal sneetjes krentewegge op naar de driving range om te beginnen met de warming-up. Echt warm slaan was eigenlijk niet nodig, want de zon straalde al aan een blauwe lucht en de temperatuur begon ook al lekker op te lopen. De lussen Oost en Noord werden gespeeld, dus eerst een flinke wandeling naar de eerste teebox van Oost waar eerst de singels werden gespeeld en na de singels gelijk door met de greensomes vanaf Noord. Bij terugkomst de kaarten nakijken en inleveren en met een eindstand van 13 punten voor Nunspeet tegen 3 voor de Nijmeegse was deze wedstrijd in de pocket.

Een week later op 23 juni jl. werd er gespeeld op de Twentse tegen de jeugd van ´t Sybrook. Het was ook die dag alweer vroeg warm en gewapend met veel water en zonnebrand werd begonnen aan het spelen van de singles. Na de singles was de stand 5 -5 gelijk en was dus de greensome bepalend voor de winst van deze wedstrijd. Helaas hadden de mannen van de Nunspeetse hun dag niet en met een eindstand van 5 – 11 ging de winst naar ´t Sybrook.

Vlug vergeten en door naar de Nunspeetse waar op 30 juni jl. de vierde wedstrijd van deze competitie gespeeld werd. Deze dag werd vriendschappelijk gespeeld tegen de Nijmeegse die eigenlijk tegen de Twentse hadden moeten spelen. Maar met het terugtrekken uit de competitie van de Twentse werd de gastheer ingezet, zodat er door de jeugd van de Nijmeegse en de Nunspeetse toch gespeeld kon worden. Winnen of verliezen was dus eigenlijk niet belangrijk, omdat de Nijmeegse de volledige 16 punten zouden krijgen. We gaan het er dan ook niet over hebben!!

Bij aanvang van deze wedstrijd was het ´t Sybrook die er het beste voor stond en bij winst op de Keppelse zouden zij al kampioen zijn. Maar wat gebeurde op de Twentse met de Nunspeetse gebeurde deze dag met ´t Sybrook. Verloren met 4 tegen 12, en met deze uitslag was alles weer anders en konden zowel de Nunspeetse als de Keppelse als ´t Sybrook nog een gooi doen naar het kampioenschap.

Op 7 juli jl. was de laatste wedstrijd op het Rijk van Nijmegen en het was erop of eronder of d´r op en d´r over. In de dagen voor deze wedstrijd werd er nog flink getraind om niets aan het toeval over te laten. Alles of niets was het motto en er werd flink getraind, want zeg nou zelf wie kan Zuid-9 op Nunspeet lopen in 2 minuten en 55 seconden en dan nog een par maken ook, nou Tygo Hemmen kan dat !!

De wedstrijd in Nijmegen werd gespeeld tegen de Keppelse, en die kenden we nog van de eerste wedstrijd. Weliswaar vriendschappelijk maar toen werd wel

met 14-2 gewonnen.

En dat was dus ook de doelstelling, er moest gewonnen worden van de Keppelse om kampioen te worden en niet afhankelijk te zijn van de scores van de andere teams.

De stemming was prima en wat nog belangrijker is, er was vertrouwen.

Het was prima golfweer niet te warm en niet te koud en zo begonnen we om 09:30 aan de singels. De toch wel wat nerveuze ouders die in de buffer meeliepen probeerden zo af en toe een glimp op te vangen van de scores d.m.v. duimpje omhoog of duimpje omlaag. En bij het kruisen van elkaar op de Zuid lus zagen deze zelfde ouders alleen maar lachende gezichten.

En ze hadden ook alle reden om te lachen, want na de singels had de Nunspeetse al 9 van de te verdienen 16 punten!!

De winst en het kampioenschap waren dus binnen en doelstelling gehaald.

De greensomes konden dus zonder druk gespeeld worden en dat werd dan ook gedaan.

Van de totaal te verdienen 6 punten werden er ook 6 behaald en was de eindstand 15 voor de Nunspeetse en 1 voor de Keppelse.

Alex Plakke, Bernard van Asselt, Tygo Hemmen, Felix Felderhoff, Bastian Maris en Storm Dullaart gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

Henk Jan Plakke maakte het onderstaande filmpje.

Door |2019-07-11T23:10:33+01:0009/07/2019|Categorieën: ClubInfo, Communicatie, Jeugd|3 Reacties

3 Comments

  1. Karin 11 juli 2019 om 16:03 - Antwoorden

    Gefeliciteerd mannen, super gedaan !

  2. Annette Horsman 11 juli 2019 om 23:04 - Antwoorden

    super gedaan jongens gefeliciteerd

  3. Jacco van Dam 14 juli 2019 om 10:05 - Antwoorden

    Gefeliciteerd, wat een mooie prestatie. Weer een lichtpuntje voor de Nunspeetse. TOP!

Geef een reactie