Nieuwjaarswedstrijd 2020

///Nieuwjaarswedstrijd 2020

Nieuwjaarswedstrijd 2020

Wedstrijdverslag

door: Douglas Driessen

Op zaterdag 4 januari 2020 is voorafgaand aan de Nieuwjaarsreceptie de eerste krachtmeting van het seizoen gespeeld: de Nieuwjaarswedstrijd.

Hoe is een ieder de feestdagen doorgekomen, is de vorm nog steeds aanwezig of hopen we dat deze eindelijk weer terugkomt. Beginnen de trainingen al vruchten af te werpen of moeten Carolien en Brian nu echt ingeschakeld worden?

Met maar liefst 72 deelnemers was de animo in elk geval groot. Oude bekenden, opvallend veel jonge honden (alleen maar reuen, waar blijven de teefjes?) en hoewel het gezien de leeftijd van de meesten raar is om te zeggen, veel nieuwe gezichten. Er waait weer een frisse wind door de vereniging met de aanwas uit de polder. Van onze voorzitter mogen we deze spelers vanaf nu terecht ook niet meer “nieuwe leden” noemen. Ze zijn door hun proeftijd heen, klaarblijkelijk en zijn vanaf heden volwaardig lid. Van harte welkom allen.

De wedstrijd zelf speelde zich af onder bijna voorjaarsachtige weersomstandigheden. Hadden we vorige week nog te maken met een bevroren en daardoor knetterharde baan, nu was alles weer groen en zacht. Helaas is dan ook weer goed te zien hoe ongelooflijk veel plaggen er niet worden teruggelegd en ook pitchmarks repareren is voor velen blijkbaar toch te ver bukken. Jammer want onze baan holt hierdoor hard achteruit. De vele steentjes (afkomstig van de paden) op de greens dragen overigens ook niet bij aan veel speelplezier en tempo in de baan. Het zou mooi zijn als hier iets aan gedaan kan worden.

De Wedstrijdcommissie verdient weer een groot compliment. 72 mensen verdelen over de holes is geen sinecure. Voor een groot aantal deelnemers, inclusief ondergetekende, was op tijd op de juiste tee staan een nieuw fenomeen. Via abusievelijk Zuid-4 naar de eigenlijke starthole Oost-4 is toch best een eind lopen en zorgde voor enige tijdstress om op tijd af te slaan. Keurig opgelost door mijn flightgenoten Wybe Jan en Nathalie overigens, die dit door hun jarenlange ervaring op de Tour wel vaker hadden meegemaakt. Het zorgde bij mij voor een wat stroeve start met opvallend vaak de score 6 op de kaart en zoals u wel weet levert dat niet veel punten op aangezien er geen par 6 holes zijn in Nunspeet. Het fantastische spel van mijn twee flightgenoten vergoedde echter veel. Nathalie is niet alleen best gezellig om 5 uur mee te golfen maar deed ook lang mee voor de prijzen. Wybe Jan is zijn golfdip blijkbaar helemaal te boven en vindt het al weer een beetje saai worden, al die rechte afslagen: het is ook nooit goed. Langzaam maar zeker kwam er ook in mijn spel wat rust. Strepen van afslagen, briljante ijzers en kort spel om je vingers bij af te likken werden meer regel dan uitzondering. In een ontspannen sfeer haalden we zo precies 100 punten in onze flight. Het laatste meterputje op oost 3 moest er in voor 34 punten en dan weet je dat een goede kans maakt om zevende te worden.

En aldus geschiedde, gelukkig nu wel met een heuse fles wijn als zevende prijs zijn we het jaar goed begonnen.

Memorabel was de eerste prijs van Maarten Horsman met 38 punten, maar die was dan ook op trainingskamp in Canada geweest. Van harte Maarten, na al die tijd mantelzorgen voor Annette is het mooi om te zien, dat er weer wat tijd voor je eigen golfspel is.

En dan verder naast mezelf nog drie jonkies in de top 10. Het nieuwe jeugdplan begint al zijn vruchten af te werpen. Björn Driessen werd 4e, Tygo Hemmen 8e en Alex Plakke 10e, allen nog voor Jan van de Craats, onze meervoudige clubkampioen.

Tygo heeft overigens en passant ook nog een hole in one geslagen op Oost-7, grote klasse. Het is dan ook niet raar, dat deze jongens direct na afloop voor langere tijd via een heus contract door de Nunspeetse zijn vastgelegd.

De winnaars

NaamHCPPl HCPSTB
1.Maarten Horsman17.52138
2.Jan Daniel Felderhof12.71538
3.Jan ten Have8.71036
4.Bjorn Driessen4.3535
5.Nita Bos21.72834
6.Riet Ligthart32.84134
7.Douglas Driessen6.0734

Fotoalbum

De foto’s van de nieuwjaarsreceptie vind je hier.

Door |2020-01-06T15:32:55+01:0005/01/2020|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie