NGF Najaarstour 2018: We staan nog eerste

///NGF Najaarstour 2018: We staan nog eerste

NGF Najaarstour 2018: We staan nog eerste

Zondag 21 oktober jl. aantreden op O.G.D. (Openbare Golfbaan Dronten). Annette, Erna, Rob en Paul waren geselecteerd door onze captain, Marianne.

De ontvangst was in de voormalig les- en fitting studio, welke onderdeel uitmaakte van de driving range. Deze is geheel verbouwd en dient nu als shop en koffiecorner. Prima koffie en ook het stukje krentenbrood was lekker, later bleek dat dit echt het beste was die dag, samen met de borrel en de bitterballen.

Golfen in de polder is niet echt fijn als je de Nunspeetse gewend bent. Vette klei, lang gras en veel bladeren op de fairways, de greens vol schimmel, geen put die viel! Traag, hobbelig, lezen had geen zin, ‘ t luisterde toch niet, 3 puts waren voor ons geen pech maar acceptatie. Ook de andere teams hadden hiermee te maken, maar misten met grote regelmaat fairways welke met de struiken, super ruff en brandnetels omzoomd waren.

De spelers van Dronten zijn niet anders gewend en hebben dan ook de 6 wedstrijdpunten in de wacht gesleept plus de extra punt voor de beste stablefordscore. De 3 beste scores van de 4 spelers worden bij elkaar opgeteld en leiden tot het onderstaande resultaat.

  • Dronten: 100 punten gemiddelde hcp: 22.7
  • Nunstpeetse: 83 punten, gemiddelde hcp: 15.8
  • Emmeloord: 70 punten, gemiddelde hcp: 11.4
  • Appelscha: 66 punten, gemiddelde hcp: 25.7

Stand na 2 wedstrijden met nog 2 te gaan:

  1. Nunspeetse 11 punten
  2. Dronten 9 punten
  3. Emmeloord 6 punten
  4. Appelscha 0 punten

Dus alle kansen om poulewinnaar te worden. Echter gezien de grote stijging van het aantal poules ten opzichte van vorig jaar, is het nu zo dat je als team tot de 10 beste poulewinnaars moet behoren om de landelijke finale te mogen spelen. Zondag 28 oktober spelen we op de Hildenberg, Appelscha en 4 november op onze eigen mooie baan de Nunspeetse.

Door |2019-01-30T19:52:17+01:0023/10/2018|Categorieën: Competitie, NGF Najaarstour|0 Reacties

Geef een reactie