NGF Najaarstour 2018: De Nunspeetse naar de finale!

///NGF Najaarstour 2018: De Nunspeetse naar de finale!

NGF Najaarstour 2018: De Nunspeetse naar de finale!

NGF Najaarstour 2018: Door naar de finale

Zondag 4 november speelden wij (Rob, Roy, Paul en Marianne) op onze eigen baan, die er nog steeds heel goed bij ligt. Het was prachtig weer, zoals ook de drie vorige zondagen.

We wisten al, zoals jullie eerder konden lezen, dat wij niet meer van de eerste plaats verdreven konden worden en dus poulewinnaar zouden worden. We hadden echter nog wel een belangrijk doel, namelijk zoveel wedstrijdpunten binnenhalen dat we verzekerd zouden zijn van een finaleplaats. Het doel was gesteld op 7 wedstrijdpunten.

Na de koffie-ontvangst met cake (op de andere banen kregen we steeds krentenbrood en een mens wil wel eens wat anders), inslaan en vervolgens met flights van 4 personen, waaronder 1 persoon van Nunspeet de baan in. Voor sommigen werd het wel een erg lange ronde, waardoor de concentratie moeilijk vast te houden was. Maar bij binnenkomst was er ook voor deze flight nog tijd voor een drankje en bitterballen, voordat we aan tafel gingen. Heerlijke huisgemaakte pompoensoep en als hoofdgerecht kabeljauw of maïskip.

Na het voorgerecht volgde de bekendmaking van de teamscores en de eindstand door onze captain. Met 7 wedstrijdpunten hebben wij het gestelde doel gehaald, waarbij Paul met 38 stablefordpunten voor het extra wedstrijdpunt heeft gezorgd. Chapeau Paul!

Met een totaal van 25 wedstrijdpunten kan het niet anders dan dat wij tot de beste 10 poulewinnaars behoren en ons team volgende week op Anderstein de landelijke finale zal spelen.

Tijdens de vier zondagen hebben we weer een aantal voor ons onbekende en soms verrassende banen gespeeld en nieuwe mensen leren kennen. Jammer was alleen dat we met ons team bestaande uit 6 personen niet allemaal alle keren konden spelen, terwijl een aantal van ons dat wel graag had gewild. Volgend jaar gaan we dus voor minimaal twee teams van elk 4 personen.

De eindstand na 4 wedstrijden:

 1. De Nunspeetse, 25 punten
 2. Dronten, 11 punten
 3. Emmeloord, 10 punten
 4. Appelscha, 6 punten.
Door |2019-01-30T19:51:09+01:0005/11/2018|Categorieën: Competitie, NGF Najaarstour|2 Reacties

2 Comments

 1. Jos Schoot Uiterkamp 5 november 2018 om 19:35 - Antwoorden

  Klasse mensen, veel succes komend weekend.

 2. Karin 5 november 2018 om 20:40 - Antwoorden

  Toppertjes!
  Zie jullie zondag op Anderstein.

Geef een reactie