NGF Najaarstour 2018: De eerste winst is binnen!

///NGF Najaarstour 2018: De eerste winst is binnen!

NGF Najaarstour 2018: De eerste winst is binnen!

Vandaag, zondag 14 oktober, de 1ste dag van de NGF Najaarscompetitie. Een laagdrempelige competitie waaraan clubleden in teams kunnen meedoen, ongeacht niveau. Je speelt met 4 teams van 4 personen (m/v) op 4 zondagen tegen elkaar. De spelvorm is individueel stableford met handicapverrekening. Het mag dan de Najaarscompetitie heten, vandaag was het nog volop zomerweer. We speelden op Emmeloord, een 9-holes baan op een vuilnisbelt. Een leuke baan met veel hoogteverschillen.

Erna Alink, Rob Berendsen, Roy van der Loop en Marianne Kers speelden in flights, waarin van elk clubteam een speler zit. De beste 3 stablefordscores worden bij elkaar opgeteld en de beste individuele score verdient een extra wedstrijdpunt. Deze is (evenals vorig jaar in de eerste wedstrijd) door Rob in de wacht gesleept met 36 stablefordpunten. Geweldig gedaan, Rob! De Nunspeetse blijkt te hebben gewonnen met 100 stablefordpunten. Emmeloord heeft op hun homecourse 94 stablefordpunten verzameld, Openbaar Dronten 81 en De Hildenberg (Appelscha) 63.

Het team met de hoogste stablefordscore krijgt 6 wedstrijdpunten, nummer twee 4 punten en nummer drie 2 punten. Met het extra wedstrijdpunt voor de beste individuele score staat De Nunspeetse bovenaan met 7 wedstrijdpunten. Een prestatie waar we met elkaar erg trots op zijn, want meestal gaat het thuisspelende team er met de meeste punten vandoor.

Vanwege het feit dat het team uit 6 spelers bestaat, spelen volgende week Annette Horsman, Paul Postma en wederom Erna Alink en Rob Berendsen op Openbaar Dronten.

Door |2018-10-19T23:09:59+01:0018/10/2018|Categorieën: NGF Najaarstour|1 Reactie

Eén reactie

  1. Karin 18 oktober 2018 om 18:52 - Antwoorden

    Ik ga gewoon weer uit van een finaleplek voor De Nunspeetse.
    Mooie start en zet ‘m op kanjers!

Geef een reactie