NGF – De week van het ELTK

/, Jeugd, Leden/NGF – De week van het ELTK

NGF – De week van het ELTK

Op dinsdag 9 juli begint het ELTK. Het Europees Landen Team Kampioenschap is een van de hoogtepunten op de kalender voor Nederlandse topamateurs. Waar spelen de Nederlandse teams en wie vertegenwoordigen TeamNL?

Foto boven: Het jongensteam met coaches.

Er doen ongeveer 550 Europese topamateurs mee aan de European Team Championships die van 9 tot en met 13 juli gehouden worden. De organisatie is in handen van de European Golf Association (EGA).
De ELTK’s zijn een belangrijke graadmeter: hoe goed zijn de Nederlandse TeamNL-amateurs ten opzichte van talenten van andere landen?

Vorig jaar eindigden de TeamNL-meisjes op de derde plaats. De heren werden zesde en de jongens van Oranje werden tiende. In 2022 leverden de Nederlandse boys de beste prestatie, de jongens werden toen vijfde.
Elk ELTK begint met een strokeplaykwalificatie. Het doel is om bij de beste acht landen te eindigen, want de beste acht teams plaatsen zich voor Flight A, de kampioenspoule. Deze acht teams strijden in matchplaywedstrijden om plaats 1 tot en met 8 en dus om het Europees kampioenschap. De nummers 9 tot en met 16 na de strokeplaykwalificatie vormen Flight B en strijden in matchplaywedstrijden om plaats 9 tot en met 16.

Lees het hele artikel op ngf.nl

Live Scores
Door |2024-07-12T09:10:25+02:0009/07/2024|Categorieën: Communicatie, Jeugd, Leden|0 Reacties

Geef een reactie