NGF-Birdwatching day op de Nunspeetse

/, ClubInfo, Natuur/NGF-Birdwatching day op de Nunspeetse

NGF-Birdwatching day op de Nunspeetse

Elk voorjaar wordt al jarenlang de NGF-Birdwatchingday georganiseerd. De NGF zorgt op hun site voor diverse materialen en bepaald de datum waarop geteld gaat worden. Na afloop verwerken zij de telgegevens en publiceren die op hun site. Inmiddels doen er ongeveer 80 golfbanen in Nederland aan mee.

Dit jaar is deze dag voor het eerst georganiseerd op Het Rijk van Nunspeet, door de Flora- en Fauna Commissie.

Er waren in totaal 13 enthousiastelingen die hebben meegeteld. Het aantal was niet zo hoog als gehoopt, mede door het vroege tijdstip (een zeer schappelijke 6:30 uur) en het feit dat er dezelfde dag een maandbeker werd gehouden.

Voor de telling werden de aanwezigen verdeeld in 2 groepen, 1 groep op Zuid-Oost en 1 groep op Noord-Oost. Er was extra expertise aanwezig voor de telling, een bioloog (Ruurd Noordhuis) uit Nunspeet hij heeft 1 van de 2 groepen begeleid. Waar wij heel blij mee waren, omdat met name de geluiden nogal lastig te herkennen zijn.

Op de telling worden alle vogelsoorten geteld die worden gehoord en gezien, dus ook overvliegende vogels tellen mee. In totaal zijn tijdens de telling 37 soorten vogels geteld, omdat alle soorten die dit weekend worden gezien meetellen zijn er nog een aantal soorten bijgekomen, waardoor het totale aantal voor onze golfbaan op 43 komt.

Spectaculaire soorten die we geteld hebben zijn: vuurgoudhaan, appelvink, kruisbek, boomleeuwerik, ransuil, boompieper en nog 37.
Na afloop van de telling rond 8:45 uur was er in het clubhuis koffie, thee en een lekkernij aangeboden door het bestuur. Dit was ook zeer gezellig met veel geanimeerde gesprekken tot besluit, zoals eigenlijk altijd op de 19de hole.

Door |2023-01-15T13:20:57+01:0012/05/2022|Categorieën: BaanInfo, ClubInfo, Natuur|0 Reacties

Geef een reactie