Verslag Mixed Greensome

///Verslag Mixed Greensome

Verslag Mixed Greensome

Wedstrijdverslag

door: Saskia en Jan ten Have

Mixed Greensome op de verjaardag van Sinterklaas (en Maartje)

Op een, wat het weer betreft, sombere verjaardag van Sint Nicolaas mochten wij aantreden voor de mixed greensome wedstrijd. Onze verwachtingen op een goed resultaat waren uitermate laag gespannen want de vorige keren dat we samen speelden bakten we er allebei niets van. De beste bal kiezen na beide afslagen is nog het minst moeilijke onderdeel. Maar de bal verder slaan vanaf de ligging van je playing partner is andere koek!

Deze keer waren veel dingen anders. Vooraf hadden wij en Linda ons verheugd op het feit dat we met Björn (hcp 1.5 en sinds kort ook bekend van Nickelodeon en te zien via YouTube) de baan in mochten. Voor de dames was golfen in zijn gezelschap de eerste keer. Wij waren met een starttijd om 10:00 uur de eerste flight. Een witte baan gaf een heel ander beeld van onze start. Door het grote deelnemersveld, de laatste starttijd was bijna twee uur later, zal niet iedereen dit gezien hebben. Maar heus, wij hadden te maken met rijp. Dit gaf een bijzondere extra wrijvingscomponent aan de rol van de golfbal.

Op de eerste hole sloegen Björn en Jan een super drive van de tee. Björn lag 40 meter verder en beloofde dat dit verschil de gehele wedstrijd zo zou blijven. Björn heeft woord gehouden. Jan sloeg 13 van de 14 drives op het midden van de fairway met zijn nieuwe driver. De dames hoefden dus veelal hun kunsten niet op de tee te vertonen. Zij konden zich concentreren op de andere slagen. Linda deed dit heel goed door twee keer de bal erg dichtbij de vlag te slaan wat na vijf holes al twee birdies opleverde. Saskia putte de gehele ronde van grote afstand zo goed dat het onmogelijk werd voor Jan om de korte laatste put nog te missen.

Het scoreverloop was onderling erg spannend. Na acht holes hadden Saskia en Jan al 20 punten. Na negen holes waren Linda en Björn weer koploper met 21 punten. Voor de rekenaars onder de lezers: Saskia en Jan hebben hole 9 vakkundig verpruts. Dit herhaalden zij later nog op een andere par 5 hole op de Noord-lus. Het bleef gelijk op gaan met goed spel van alle vier. Zo eindigden zowel Björn en Linda alsook Saskia en Jan met 39 punten. Dat dit voor onze flight de eerste en tweede plaats opleverde was ’s avonds nog wel een verrassing met maar liefst 26 deelnemende stellen. De scores zijn wel eens hoger geweest.

Saskia en Jan ten Have

De winnaars

Plaats:Team:Score:Toevoeging:
1Saskia en Jan ten Have391e 9: 19
2Linda Klomp en Björn Driessen391e 9: 18
3Annie van Norel en Ben Schoon361e 9: 19
4Petra van Uffelen en René Groot Bruinderink361e 9: 17
5Wil en Adri Meijer351e 9: 20
6Marianne Kers en Ronald Gorel351e 9: 19

Door |2020-12-11T10:47:24+02:0011/12/2020|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie