Midzomernacht Wedstrijd 2024

//Midzomernacht Wedstrijd 2024

Midzomernacht Wedstrijd 2024

Wedstrijdverslag

door: Anton Deley

Na een wel erg nat voorjaar was de evenementencommissie bezorgd over het mogelijk in het water vallen van de Midzomernachtwedstrijd. Maar 22 juni bleek een ideale keuze voor deze wedstrijd te zijn. Het weer werkte mee en pas tegen het einde van de wedstrijd viel er toch nog een bui. Het deelnemersveld bleek bijna driemaal zo groot te zijn als het voorgaande jaar en de stemming zat er goed in. Deze keer mochten de leden van Nunspeet een gastspeler uitnodigen die met een gratis greenfee kon meespelen. Van dit leuke aanbod werd goed gebruik gemaakt. Voor aanvang van de wedstrijd, die natuurlijk niet echt in de nacht werd gespeeld, maar die om 16:00 uur begon, werd een lekkere lunch geserveerd op het terras. Bij de wisseling tussen de lussen noord en zuid werd, weer op het terras, een smakelijke en zeer gevarieerde hoofdmaaltijd geserveerd. De catering en de culinaire prestaties werden alom geprezen. Rond 21:00 uur waren de flights weer binnen en konden zij genieten van een heerlijk toetjesbuffet. Flight 7 kwam wat later binnen. Eén van de buggies wilde niet meer voor- of achteruit. Zij misten hierdoor hun laatste hole.

De shotgun wedstrijd werd gespeeld van de blauwe tee, wat voor een aantal spelers best een uitdaging vormde, maar de spelvorm Greensome zorgde voor mogelijkheden tot compensatie. Het berekenen van de eindscore bezorgde aardig wat spelers de nodige hoofdbrekens. Omdat het om de midzomernachtwedstrijd ging werd de zonnewende de inspiratie voor de puntentelling. Op noord werd strokeplay gespeeld en op zuid stableford. Voor de eindscore werd de baanhandicap over negen holes afgetrokken van de strokeplayslagen en vervolgens werden de stablefordpunten hierop in mindering gebracht. Het team met de laagste score was dus de winnaar.

De winnaars

PosTeam
1Marianne Kers
Irene Brandsen
2Monica Menke
Ingrid Zonnevylle
3Wim Lubberding
Guido Lubberding
4Nev Sijacic
Thom Holstege
5Coen Holstege
Henriette Meloen-Kroeske
Door |2024-06-26T15:42:50+02:0026/06/2024|Categorieën: Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Coen Holstege 27 juni 2024 om 11:37 - Antwoorden

    Het verslag geeft een mooi beeld van een geslaagde Midzomernachtwedstrijd.
    Ik heb zelf ook met veel plezier meegedaan en genoten van het spel met mijn gast en hoop dat velen net zo’n plezierige ervaring hebben gehad als ik!

Geef een reactie