Midzomernacht wedstrijd 2019

//Midzomernacht wedstrijd 2019

Midzomernacht wedstrijd 2019

Wedstrijdverslag

door: Maarten en Annette Horsman

Zaterdag 22 juni was het tijd voor de midzomernachtwedstrijd wat ook betekent dat de dagen weer korter gaan worden, maar hopelijk komen er nog genoeg prachtige avonden zoals afgelopen zaterdag.

De weersomstandigheden en de toestand van de baan waren perfect voor een ronde golf en het was teleurstellend dat er slechts 32 inschrijvingen waren. Misschien omdat het wedstrijd programma te druk was? Haringparty, 1e zomeravond, Less is More, allemaal in dezelfde week.
Aleen de die-hards zoals Annette en ik deden aan alles mee, maar ik had nog wat in te halen.

De spelvorm was 9 holes greensome strokeplay op Noord en 9 holes greensome stableford op Oost en via een rekenkundige bewerking van de scores zou je met een uitkomst van rond de 18 blij moeten zijn, wij eindigden met 26 en dan wordt je 7de en mag je een ooggetuige verslag maken.
Gelukkig was het een shotgun zodat iedereen ongeveer gelijktijdig binnen kwam.

Bij de inschrijving stonden er koffie, thee en allerlei lekkere baksels klaar en later door de baan werden we cullinair verrast met heerlijke gerechtjes en drank, misschien was onthouding van de alcoholische versnaperingen beter voor mijn spel geweest maar de biertjes smaakten lekker. En er was ook een dessert buffet na de prijsuitreiking. Alle lof voor Evert en zijn brigade.

Greensome is altijd een lastige spelvorm, want je wilt je partner niet teleurstellen en probeert dus je bal iedere keer op een A locatie neer te leggen.
En als je ook nog met je echtelijke partner speelt en verbanning uit het echtelijke bed als een zwaard van Damocles boven je hoofd hangt is de druk om te presteren erg hoog.

De uitslagen waren als volgt;
Op de 3de plaats eindigden Maartje Merx en Jolt Bosch met 21 punten.
De 2de prijs was voor Tineke Jager en Tiny Klabbers met 18 punten.
En de 1ste prijs met 1 punt verschil ging naar het jeugdtalent Alex en zijn pa Henk Jan die met een score van 17 punten eindigden.

Ondanks het tegenvallende spel, waar we uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor zijn, hebben we een gezellige middag en avond in goed gezelschap ervaren en onze dank gaat uit naar de Evenementencommissie voor de goede organisatie en hopelijk is er volgend jaar wat meer animo voor deze leuke wedstrijd.

De winnaars

TeamScore
1Alex Plakke / Henk Jan Plakke17
2Tineke Jager / Tiny Klabbers18
3Maartje Merx / Jolt Bosch21

Fotoalbum

De foto’s van dit evenement vind je hier.

Door |2019-06-29T19:23:58+01:0024/06/2019|Categorieën: Evenementen|0 Reacties

Geef een reactie