Masterclass Heerendag

//Masterclass Heerendag

Masterclass Heerendag

Verslag

door: Jan van de Craats

Masterclass Heerendag 23 februari 2022

Bij mijn aanmelding voor de Heerendag (HD) in het wedstrijdsecretariaat werd ik, nietsvermoedend, door Adri geïnformeerd over de gewijzigde flightindeling. Op zich geen nieuws, want dat gebeurt wel vaker. Echter deze keer betrof het de deelname van een jeugdlid, die circa 50 jaar jonger is… Zeg maar een zeer jonge heer en waarschijnlijk de jongste deelnemer ooit in de lange geschiedenis van de Heerendagen. U weet wel de groep mannen, veelal 60-plussers met (te)veel vrije tijd die elke woensdag, weer of geen weer, tegen een balletje slaan en elkaar sterke verhalen vertellen op hole 19.

Bij de briefing vertelde Adri mij dat Douglas Driessen dinsdagvond hem had gebeld met het verzoek of Björn, die in deze winterperiode last had van een tekort had aan wedstrijdritme & spelen onder druk, met de Heerendag mee mocht doen. Op zich wel een heel logische gedachte dat je dan al snel denkt aan deelname aan de HD;-). Adri, die enigszins overvallen was door het verzoek van Douglas, gaf na enig research (o.a. de statuten werden doorgenomen…) uiteindelijk toestemming tot deelname.

Zover u niet bekend, Björn is het toptalent van De Nunspeetse en maakt inmiddels deel uit van Jong Oranje. Deze status brengt met zich mee dat er veel getraind (circa 40 uur per week!) en gespeeld moet worden in binnen- en buitenland. Na afloop van de wedstrijd vertelde Björn mij o.a. dat hij volgende week een trainingsstage heeft in Portugal en hem in 2022 een druk wedstrijdprogramma staat te wachten: ELTK, vierlandentoernooi in Wales, Spaans- en Engels Open onder 16, tal van NK’s in diverse leeftijdsklassen en spelvormen etcetera.

Spelen met Björn is een soort van (gratis) Masterclass. Hij beheerst alle technische onderdelen van het spel en is mentaal ook sterk. Die enkele keer dat hij in problemen is weet hij dit meestal op dezelfde hole, dan wel volgende holes te herstellen. Ook prettig is dat je (vrijwel) geen ballen buiten de fairway hoeft te zoeken. Zoals uit bijgaande scorekaart blijkt, kende Björn op lus Oost een bijzondere start: pas op hole 7 zijn 1ste par van de wedstrijd… Ja dat kan, als je op 1 start met een bogey en dan 4 birdies op rij maakt (!), ja u leest het goed, en Oost 6 nog een bogey. Uiteindelijk had hij de 1e 9 maar 35 slagen nodig. Op de 2de 9, Zuid, denderde trein vrolijk door met nog eens 3 birdies, te weten: de holes 2, 6 en 8. Het slotakkoord kende menselijke trekjes, met doubles op hole 7 en 9. Met een totaalscore van 73 en 7 birdies, een record voor Björn en de Heerendag.

Henri, de mede flightgenoot, die ook 3 birdies uit de hoge hoed toverde, had in zijn lange golfcarrierre nog nooit meegemaakt dat een medespeler 7 birdies maakte in 1 ronde. Nou ik denk de meeste amateurgolfers niet… Na het zien van dit optreden is mijn conclusie dan ook: topsporter Björn is speelklaar voor het grote(re) werk: Chapeau!

Zonder afbreuk te doen aan de topprestatie van Björn, maar meer ter relativering wil ik nog wel opmerken dat de baan niet qualifying was, mede omdat we van de wintertees speelden. Derhalve speelt de baan aanzienlijk korter, waardoor Björn met zijn lange drives de greens veelal met wedges c.q. hoge ijzers kon aanvallen. Kortom Björn het zou mooi zijn als je in je drukke agenda nog een gaatje weet te vinden voor een volgende Masterclass op de Heerendag, waarbij je het bestaande record van 6 birdies op de Heerendag ten tijde van qualifying condities, weet te verbreken.

Nogmaals dank voor je masterclass en veel succes met het boeken van nieuwe hoogtepunten en records in je verdere golfcarrriere.

Door |2022-02-26T16:58:50+01:0025/02/2022|Categorieën: Heerendag|2 Reacties

2 Comments

  1. Jan Meijboom 26 februari 2022 om 18:51 - Antwoorden

    Mooi verslag Jan. Bjórn goed gespeeld en veel succes op de komende H’dag tijdens een Q ronde. Ik meen mij te herinneren dat het record van 6 birdies op naam staat van……. de marker met 37 stabeltjes!!

  2. Douglas Driessen 27 februari 2022 om 08:01 - Antwoorden

    Mooi dat Björn mee mocht doen tijdens de Heerenmiddag. Aan de hand van de oude meester en scribent van bovenstaande zelf, heeft Björn een leuke dag gehad. Onder grote druk presteren zal in de toekomst nog vaker nodig zijn. Als je je echter staande weet te houden op woensdamiddag op de Nunspeetse dan weet je dat in de toekomst omgaan met druk het probleem niet meer kan zijn.

Geef een reactie