Maandbeker Juni 2019

///Maandbeker Juni 2019

Maandbeker Juni 2019

Wedstrijdverslag

door: Jan – the butcher AND most valuable player – ten Have

Er was voorspeld dat het vandaag, zondag 2 juni, een zonovergoten dag zou worden met temperaturen van boven de 30 graden. Zoals we allemaal weten is die voorspelling uitgekomen. Ik was ingedeeld in een flight met Thijs vd Schee en Jan vd Craats. Laatstgenoemde zal een belangrijke positie krijgen in dit verslag waarover straks meer. Echt fit stond ik niet aan de start want Saskia en ik waren ver na middernacht thuisgekomen van een (fantastisch!!!) concert van Marco Borsato in De Kuip. Alles neuriede nog door mijn hoofd en na vier holes had ik in de baan alleen goed afgeslagen op hole 1. Het resultaat tot dan toe was twee parren en twee bogeys: slecht spelen en toch een redelijk resultaat, dus dat belooft wat. Als schrijver van dit verslag weten jullie inmiddels dat het allemaal geleid heeft tot de zevende plaats.

Na een paar dagen niet spelen viel mij het meest op dat de greens een stuk sneller speelden. Zeker in vergelijking met de clubkampioenschappen senioren. Daarmee maak ik ook weer het bruggetje naar Jan vd Craats, want daar werd hij tweede. Intussen had ook Jan 4 holes gespeeld: hij was gestart met twee birdies gevolgd door twee parren. Maar dan gebeurt het: Jan maakt op hole Oost 5 een bogey. Wordt het dan toch weer een “gewone” ronde? Gelukkig blijft de magie in stand en sluit hij Oost af met 4 parren op rij, op dus de moeilijke holes, en 35 slagen is een feit. Op naar Zuid.

Er staat best wel veel wind en die hebben we op Zuid 1 tegen. Met een goede drive, ijzer 7 wordt het een bijna birdie (lip out) voor Jan. Het eerste foutje op Zuid 2 resulteert in een bogey en op hole 3 valt de korte put met wat geluk. “We” leven nog. Vanaf de tee van Zuid 4 wordt de bal door Jan beoordeeld als in de bunker, gelukkig is deze er net voor gebleven. Ondanks een prachtige “koorddansact” van Jan op de steile helling links voor de green van Zuid 4 wordt het toch een bogey. De moelijkste hole van de ronde en de korte hole erna leveren beide een par op. De eerste echt gemiste drive, met een bogey als resultaat, slaat Jan op hole 7. De spanning wordt ook Jan iets teveel want op hole 8 gaat het weer fout met de drive, en wederom een bogey. De flightgenoten Thijs en Jan doen er alles aan om Jan in het rechte spoor te houden. En met resultaat!! De drive van Jan is steady en twee slagen later ligt hij nog 8 meter van de pin. Jan eindigt met een birdieput en een score van 74 bruto op de combinatie Oost/Zuid. Zelf denk ik nog aan “dromen zijn bedrog” van Marco. Maar dit is echt een prestatie om trots op te zijn, proficiat Jan!!

Jan houdt aan het eind nog een korte speech (een traditie die wat mij betreft in ere hersteld mag worden voor iedere winnaar) waarin hij vertelt dat zijn vrouw eigenlijk voorgesteld had om die dag naar het strand te gaan. Jan toch goed dat je je hebt ingeschreven: Thijs en ik hebben van je spel genoten!!

De winnaars

Eerste categorieNaamHCPPl.HCPNetto score
1.Jan van de Craats5.4668
2.Bjorn Driessen6.2770
3.Henri Steneker9.31170
4.Philippe van den Boogert6.8871
5.Bram ten Hove12.71572
Tweede categorieNaamHCPPl. HCPSTB
1.Henk Rietman17.72235
2.Ester Oomens35.04434
3.Petra ten Hove17.72332
4.Linda Klomp21.82832
5.Bas Douwstra21.62731

Door |2019-07-01T15:29:07+01:0003/06/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie