Maandbeker augustus

///Maandbeker augustus

Maandbeker augustus

Wedstrijdverslag

door: Ronald Gorel

Zondag 9 augustus stond de maandbeker van augustus op de planning. Prijsuitreikingen zijn nog steeds niet mogelijk maar dat maakt niet uit. Er is toch een onofficiële strijd om de parkeerplaatsen. De weersverwachting was dat het een bloedhete dag zou worden en Wim Evers, één van de wedstrijdleiders had de deelnemers het mantra meegegeven per e-mail van “water, water, water en nog eens water”. Geen overbodige luxe bleek wel.

In maandbeker 1 gingen 24 mensen de strijd aan met de baan en in maandbeker 2 nog eens 21 mensen. Ik had het genoegen in de 1ste flight te mogen starten met Marcel Scholten en de kersverse Matchplaykampioen Björn Driessen. Björn kan geen genoeg krijgen van het spelen van wedstrijden. Donderdag en vrijdag had hij 18 holes gespeeld in het NK strokeplay t/m 18 jaar (keurig 21e geworden en weer eens zijn handicap verlaagd). Vrijdagavond had hij nog even de Tigercompetitie gespeeld, waar hij 1e werd in het overall eindklassement. Zaterdag nog even een NGF training afgewerkt en zondag dus de maandbeker. Marcel en ik hebben genoten van zijn spel. Hij had een slow start en hij stond +3 na 3 holes maar de overige 15 holes speelde hij 2 onder de baan. Eindscore 73 bruto, 70 netto en weer een handicapverbetering.

Marcel en ik konden ons goed optrekken aan het spel van Björn. Dit kwam ook omdat Björn ons aan alle kanten motiveerde. Na een goede approach van Marcel: “OK Marcel, nog een putje en je hebt weer een par”. En bij mij, na een dramatische afslag op noord-5, gevolgd door een goede herstelslag uit het bos: “mooie bal Ronald, een par kan nog makkelijk”. Marcel liep uiteindelijk een keurige 83 bruto (73 netto) en ondergetekende 84 bruto en 72 netto.

Op de laatste hole van de ronde had ik een bogey nodig voor een handicapverbetering maar door een iets te agressieve chip lukte dat helaas niet. Maar dat mocht de pret niet drukken. Onze flight had een superdag, gezellig gelopen en op de momenten dat het moest, waren we serieus. Golf is tenslotte geen hocus pocus maar focus, focus.

Wat heb ik deze maandbeker weer geleerd? Af en toe iets meer lef, levert best wel wat op. Risk and Reward zeg maar. Ronald 2.0 moet uiteindelijk Ronald 3.0 worden. De uiteindelijke winnaar van Maandbeker 1 was Herman van Gemert die een netto score binnenbracht van 69 slagen en daarmee zijn handicap verbeterde met 0,9 punten. Dat werd ook wel weer een keertje tijd Herman! Nummer 2 was Björn (70 netto) en de nummer 3 was Jan “the butcher” ten Have met 71 netto. Jan is het hele jaar al in vorm.

Bij maandbeker 2 was er ook een speler waar geen maat op stond. Dat was Allan van Laar. De vorige maandbeker had hij ook al de 1ste prijs gewonnen, toen nog op cardmatching. Dit keer was zijn overwinning afgetekend. Maar liefst 46 stablefordpunten was zijn uiteindelijke score. Een handicapverbetering van 5 punten! Binnen anderhalve maand is Allan nu gezakt van handicap 34 naar handicap 26.5, chapeau! Nummer 2 was Josina Kukupessy met 36 punten en nummer 3 was Janny Looijen ook met 36 punten maar een mindere tweede 9. Allemaal gefeliciteerd!

Na afloop was het goed toeven op het terras. En konden er weer mooie verhalen worden uitgewisseld. De volgende maandbeker is in september. Dat is de laatste maandbeker van het seizoen, wie gaan dan de parkeerplaatsen winnen voor een halfjaar?

De winnaars

NaamHcpScoreStbf score
1Herman van Gemert15.56939
2Björn Driessen2.87038
3Jan ten Have9.17137
NaamHcpPl HcpStbf score
1Allan van Laar31.53746
2Josina Kukupessy17.22136
3Janny Looijen26.33236

Door |2020-08-14T12:49:41+01:0012/08/2020|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie