Maandbeker april 2021 (1)

///Maandbeker april 2021 (1)

Maandbeker april 2021 (1)

Wedstrijdverslag

door: Karin Kaptein

In héél goed gezelschap!

Lekker een late(re) start en daarmee was het zeker al één graad warmer dan voor de vroege starters. Ik kan mij niet heugen dat het in deze tijd van het jaar nog zo koud was. We gingen de wei in voor 18 holes strokeplay met Robert en Philippe, heren met veel ervaring, een mooie swing en lengte. En dat laatste is waar ik nog steeds graag achteraan jaag en overheen probeer te gaan, ik had er zin in! Na drie jaar weinig te hebben gespeeld en weer redelijk terug te komen in ‘the game’ is mijn slag en HCP zeker nog ‘zwabberend’ te noemen. Ik wacht tegenwoordig gewoon af hoe de vorm van de dag is of beter gezegd: ‘de vorm van het uur’.😊

Robert en ik mopperden voor de start als echte Hollanders over de koude wind en de kans op regen. Gelukkig zijn we niet echt watjes en we gingen met koude tegenwind, maar zeker gemotiveerd, onze eerste slag van de wedstrijd in. Noord 1… drie parren, een goed begin! Philippe zegt bij het verlaten van de green: “Als dit de kwaliteit is van… !” Dat had hij dus beter niet kunnen zeggen want ik kon na die uitspraak meteen geen eer meer behalen met zes slagen op de volgende hole, een niet te lange par 3! Mijn score op Noord? Teveel slagen voor een strokeplay wedstrijd, maar nog te redden.

Gelukkig werden er onderweg hele mooie dingen uitgevoerd door mijn flightgenoten en de gunfactor in de flight was hoog. Helaas begrepen wij niet waarom té slappe vlaggenstokken moeten blijven staan als deze door de harde wind staan te zwabberen in de hole en het putten een soort ‘Russisch roulette’ wordt. Ook waren er wel wat holes met een opstaande rand om het putje heen, want het is namelijk onmogelijk voor een bal om:

  • uit zichzelf om het putje heen te draaien en daarna weer op de juiste lijn zijn pad te vervolgen of
  • last van hoogtevrees te hebben en terug te rollen als deze de rand van de afgrond ziet waar wij ‘m willen injagen.

Op naar Oost 1… mijn kans op winst was verkeken toen ik met acht slagen deze hole verliet, ik moest te veel gaan goedmaken met nog maar acht holes te gaan. Advies aan mijzelf: Score(n) vaker loslaten en ook véél eerder in de wedstrijd! Mijn lengte kwam namelijk weer in de driver en ijzers en de grijze massa snapte weer redelijk hoe chippen ook alweer moest door het alleen maar willen scoren volledig los te laten. Ik deed niet meer onder voor de lengte van de heren en Oost 9 werd een ‘easy green in regulation’ om af te maken met een lastige putt voor ‘birdie’!

Aan het einde ging ik de slagen tellen, de schade opgelopen op de Noord-lus en Oost 1 had ik weg kunnen werken en ik had uiteindelijk één slag beter dan mijn HCP gespeeld en dat bleek die dag genoeg te zijn om het verslag te mogen schrijven en een maand lang een parkeerplaats te bezetten naast Mark de Groot die de tweede categorie heeft gewonnen met een monsterscore van 44 Stableford-punten.

Congrats Mark, mooi gedaan!

Ik bevond me vandaag in ieder geval in héél goed gezelschap en dank mijn flightgenoten voor een gezellige en sportieve ronde golf!

Karin Kaptein

De winnaars

Naam:Hcp:Score:Score:Stf Score:Extra:
1Karin Kaptein15.9207137
2Thijs van der Schee9.61173371st9: 33.5
3Stefan Apel11.41373351st9: 34.5
Naam:Hcp:Pl Hcp:Stbf score:Extra:
1Mark de Groot29.43644
2Bertus Spronk17.12141lst9:20 lst6:16 lst3:9
3Bastian Maris25.03141lst9:20 lst6:16 lst3:8

Door |2021-04-14T17:55:26+01:0013/04/2021|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie