Lucky loser

Lucky loser

Verslag Lucky loser

door: Lucky loser

Zoals elk jaar weer probeer ik mij te kwalificeren voor de clubkampioenschappen match play. In het verleden is het mij twee maal gelukt. De eerste keer bracht ik het tot hole 11, de tweede keer tot hole 12, maar ja met mijn handicap destijds van 20+ tegen single handicap spelers was dat te verwachten.

Dit jaar speel ik opmerkelijk goed, mijn handicap zakte van 25 naar 17 en vol goede moed begon ik twee weken geleden aan de kwalificatie. In goed gezelschap ging het best lekker, en met 9 punten op de eerste negen was ik tevreden en ik dacht dat ik een kans maakte. De tweede negen begonnen wel goed, maar op de laatste twee holes ging het minder en scoorde ik geen punten meer. 17 punten in totaal was in het verleden goed genoeg, zou het dit jaar ook zo zijn?

Op het terras aangekomen werden mijn flight genoot en ik gelijk aangeklampt, want gingen wij het feestje van enkele spelers verstoren? Wat bleek, Wim had 21 punten en was zeker van zijn plaats, Petra was bij de dames natuurlijk ook geplaatst, maar met mijn 17 punten werd het spannend. De laatste kwalificatie plaats lonkte en dan zou ik tegen Bjorn mogen spelen, kansloos maar waarschijnlijk wel erg leuk en leerzaam. Uiteindelijk bleek dat we met zijn tweeen 17 punten hadden en na card matching was alles nog steeds gelijk, laatste 9, laatste 6 en laatste 3 geen verschil. Omdat het wedstrijdreglement geen verlenging toestond moest er geloot worden. Ik koos kop en het werd helaas munt. Chips!!!

Afijn er kwamen allerlei plannetjes in mijn hoofd op om als nog te mogen spelen. Ik zou bijv, aan de avond voor de wedstrijddag bij alle spelers een Corona test kunnen afnemen, als ik de test af zou nemen zou er zeker iemand positief zijn!!

Maar ja toch maar afwachten. En tot mijn grote geluk en de pech van een ander werd deze ander ziek op de vrijdag voor de wedstrijddag en mocht ik zijn plaats innemen. Niet met Bjorn, maar ik voorzag toch een hele leuke wedstrijd samen met René. Ik zou wel verliezen maar zeker een gezellige en leerzame ochtend hebben.

Zo gezegd zo gedaan, en op hole 1 (noord) begon René vol goede moed met een bal in de bosjes. En voor het eerst van mijn leven stond ik zomaar 1 up naar 1. Hole 2 ging flink mis, 80 met rechts van de fairway tussen de bomen en René net naast de green, Maar ik bleek best wel aardig te liggen en sloeg de bal 2 meter voorbij de vlag op de green. Allebei een bogey en nog steeds sta ik 1 up. Daarna won ik nog een hole met een par en een met een birdy en speelden we er een stuk of 5 gelijk. Na 15 holes was het over 4 om 3. Ik was er heel tevreden over, mijn beste prestatie op dit kampioenschap ooit..

In de wedstrijd “best of de rest” mocht ik weer met René de baan in, maar nu ging het een stuk minder, René met 36 punten, Phillippe met 33 en ik met 28. Maar ook nu weer gezellig gespeeld maar wel zeer wisselvallig. Dank aan mijn medespelers.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Monica, gefeliciteerd. Ook de felicitaties aan Bjorn en Nathalie die clubkampioen match play zijn geworden.

De winnaars

Best of de restHCPPl HCPStbf score
1Monica Menke17.72338
2Thijs van der Schee9.31138
3Rob Oosenbrugh18.02236
4`René Groot Bruinderink7.5936

Door |2021-07-25T19:39:57+02:0025/07/2021|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. renegebe@xs4all.nl 26 juli 2021 om 16:37 - Antwoorden

    Hoi Jos, wat een leuk verslag en toch mooi dat je als lucky loser kon deelnemen aan het wedstrijdweekend. Het was een genoegen om zaterdag en zondag samen te golfen.

Geef een reactie