Less is More

Less is More

Wedstrijdverslag

door: Alle de Wit

Bij de aankondiging van deze wedstrijd in de wedstrijdkalender moest ik meteen aan mijn IT-achtergrond denken. Bij het programmeren was er een handig tooltje wat ‘More’ werd genoemd, dat klopte want het tooltje gaf veel info over je werk. Er werd echter een verbeterde versie uitgebracht, die nog veel meer liet zien, die werd met echte IT-humor ‘Less’ genoemd. Met het grappige zinnetje tot gevolg, “More is less than Less and Less is more than More”.

Affijn het gaat over golf en niet over IT. Dus mijn verwachting was dat er minder stokken gebruikt zouden worden, maar nee hoor de volle set mocht worden gebruikt.

Beschrijving bij de details “Less is more” is de nieuwe benaming voor de strokeplay wedstrijd van vorig jaar. Deze wedstrijd telt mee voor golfer van het jaar klassement (dit jaar wordt deit niet bijgehouden, redactie), dit hielp nog niet echt om de naam te begrijpen.

Kortom gewoon Netto strokeplay met een volle set.

De wedstrijd zelf was op zondag 1 november en nog steeds steeds qualifying. De baan was nog zeer goed te bespelen en lag er goed bij, wat een feest toch zo’n zandbaan, in de herfst gewoon goed te bespelen. Banen op klei zijn in dit jaargetijde een stuk lastiger en modderiger (heb ik jaren op gespeeld).

Ook voor het jaargetijde was het weer goed en niet koud.

Toch was het blijkbaar moeilijk om een goede score binnen te brengen, slechts 3 spelers speelden beter dan hun handicap en een enkeling speelde in zijn/haar buffer.

Het leek wel of de winnaar op een andere baan heeft gespeeld, zijn score was zo goed, 65 netto voor Herman van Gemert. Fantastische ronde en van harte gefeliciteerd. Dat zal een flinke handicapverlaging zijn geweest.

Nummer 2 en 3 zijn Karin Kaptein (70) en Marcel Scholten (71), top gespeeld en ook een fijne handicapverbetering.

Het is en blijft jammer dat er vanwege de Corona geen nazit is, zo’n wedstrijd leeft gewoon veel minder. De maatregelen zijn noodzakelijk, maar de golfbeleving is voor mij toch een stuk minder.

Ik mis gewoon de 19de hole!

De winnaars

NaamHCPPl. HCPNetto score
1Herman van Gemert14.51865
2Karin Kaptein21.02370
3Marcel Scholten10.01271
Door |2020-11-16T15:22:08+02:0016/11/2020|Categorie├źn: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie