Less is more

Less is more

Wedstrijdverslag Less is more 13 juni

door: Wybe Jan Nauta

Less is more, more is less …

Zuid-Oost versus Oost-Zuid, het bewijs ligt er.

In de aanloop naar deze wedstrijd vroeg iemand in één van onze app-groepen, wat is dat eigenlijk voor een wedstrijd en is dat leuk? Vrijwel direct kwamen daar natuurlijk zeer uiteenlopende reacties op, in de trend van, de wedstrijdvorm is strokeplay, dus doorgaan tot het ‘gaatje’ dus dat lijkt mij niets voor jou, Is het dan wel leuk, tja een 7 op een par 3, een 8 op een par 4, een 11 op een par 5, of nog hoger noteren op een hole is nooit leuk! Want voor je het in de gaten hebt, heb je een ‘Nunspeetje’ te pakken en stel je jezelf achteraf de vraag, waarom nam ik het risico?

Het deed mij denken aan een legendarisch interview met de PGA tour speler John Daly. Daly is een man van extremen. Hij slaat extreem ver en kreeg daardoor de bijnaam Long John. Hij won het PGA Championship in 1991 en het Brits Open in 1995. Maar dat terzijde, terug naar het interview na een dramatisch verlopen ronde vraagt de verslaggever aan Daly hoe het toch mogelijk is dat hij een 17 maakte op hole 13? “Door de put voor een 16 te missen” antwoorde Daly kort en liep toen weg.

En zo verging het ons ook een beetje, alhoewel … er gelukkig geen 17 genoteerd en ondanks de scores, die er nu niet meer toe doen, was het wél gezellig tijdens de ‘less is more’, more is less. Want ik had vandaag het genoegen met Karin en Tineke de baan in te mogen. Gefocust en met veel vertrouwen gestart op Zuid, na een goed begin raak ik op hole 3 mijn 1e bal kwijt, mis een kort putje met de tweede bal en noteer de eerste 6 van de ronde. Nog niets aan de hand, met een beetje geluk vallen er vandaag nog een paar birdies en dan is die triple weer weggewerkt. Dat is mij, ondanks de stimulerende flightgenoten, niet helemaal gelukt, de schade is beperkt tot een keurige 7de plek (die ik volgens mij gedeeld heb met nog 5 anderen).

Wat wel bijzonder is aan deze wedstrijd, en die wijsheid haal ik uit de statistieken, dat de volgorde van de lussen invloed hebben gehad op onze score. De spelers die Oost-Zuid gelopen hebben waren duidelijk in het voordeel. Wat overigens niets afdoet aan de fantastische score 68 (netto) van Linda, waarmee ik je bij deze van harte feliciteer. Terwijl wanneer je gestart bent op Zuid en je daarna Oost speelt, je het op een of ander manier een stuk lastiger hebt. Getuige de beste score op Zuid-Oost van 73! Neergezet door niemand minder dan Vincent, van harte Vincent. Wat mij betreft is het wel duidelijk en aangetoond dat de op Zuid gestarte spelers in aanmerking zouden moeten komen voor extra slagen ter compensatie?! Starten op Zuid doet blijkbaar toch iets met ons? Ik begrijp nu ook dat ik daardoor terecht 7de ben. 😊

Tenslotte, het was allemaal weer top geregeld door onze wedstrijdleiding, dank voor de organisatie. Wat een feest, dat we na afloop weer gezellig kunnen blijven borrelen op het terras. Karin en Tineke, bedankt voor de leuke ronde de gezellige 19de hole!

PS: excuus voor de late inbreng van het verslag, het stukje schoot er even bij in, er was in mijn agenda de afgelopen week ook even sprake van ‘more is less’ ipv ‘less is more’.

De winnaars

Oost-ZuidNaamHCPPL HCPNetto scoreStbf punten
1Linda Klomp15.3206840
2Carla van Heerde16.6227137
3Petra van Uffelen37757535
4René Groot Bruinderink8.6107534
Zuid-OostNaamHCPPl.HCPNetto scoreStbf punten
1Vincent Eggink20.3247336
2Gerald Nijhuis7.597335
3Frank Korzaan16.6207336
4Willem Evers16.9207437

Door |2021-06-23T11:43:13+02:0022/06/2021|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie