Less is More

Less is More

Wedstrijdverslag

door: René Groot Bruinderink

Op zondag 10 november werd de laatste qualifying wedstrijd van 2019 gespeeld onder prachtige omstandigheden. Deze wedstrijd was tevens de laatste wedstrijd die meetelt voor de “golf(st)er van het jaar” ranking. Veel om voor te spelen dus. De wedstrijd zat, met meer dan 40 deelnemers goed vol, en aangezien het hier een strokeplay wedstrijd met de zuid-lus, zonder mulligans en zonder maximale score per hole betrof, moesten we hier ruim de tijd voor nemen.

Ik was in goed gezelschap ingedeeld in de laatste flight. Jan – 1 (van de Craats) en McilRoy van der Loop waren mijn flightgenoten. We hebben het parcours in 4 uur en 45 minuten afgelegd en hebben netjes aansluiting gehouden, zonder echt te hebben moeten wachten. De vertraging moet daarmee dus ergens minddenin het veld zijn ontstaan.

Het was genieten, ’s-ochtends, bij het oefenen met muts en wanten naast Zuid – 1, daar kom je nog steeds dezelfde cracks tegen, stond er nog ijs op het blad en was de grond bevroren. ’s-middags bij het betreden van Oost – 3 werd het ons te warm en ging de trui uit. Longsleeves en Polo waren voldoende, mede ook door het prachtige spel. Jan – 1 gaf al vrij snel aan dat het weer zo’n ronde ging worden – de korte puttjes gingen er niet in (voor Jan zijn putts kort als ze van minder dan 2.5 meter zijn). Roy was ook lekker op tik.

Onder luide aanmoedigingen van Harrie uit de flight voor ons werden ook enkele birdies en bijna sandies gemaakt. De stemming was goed, de scores ook redelijk. Uiteindelijk kwamen Jan en ik met 75 van de baan. Roy heeft wel de nodige putts geholed en bracht één van zijn beste scores van het jaar binnen. Grote klasse Roy.

Bij binnenkomst in het clubhuis werden de prijzen direct verdeeld, sommigen hebben er lang op moeten wachten. Winnaar – is alweer Bjorn met een mooie handicapverlaging. Roy werd tweede. Ondanks het mooie weer waren de scores niet echt laag, waardoor er ook een CBA van -1 in het vat zat.

Tevens werd bekend gemaakt dat Hannie Künzel golfster van 2019 is geworden. Jan – 2 de Butcher ten Have heeft die titel bij de mannen in de wacht gesleept na een prachtige eindsprint die enkele maanden heeft geduurd. Gefeliciteerd beiden – de rankings zijn onder deze link te vinden.

Blijft leuk om dit verslag voor jullie te schrijven, een zevende plaats in zo’n sterk veld is ook mooi. Na afloop van de wedstrijd zijn er plannen gemaakt om deze winter, die vandaag begonnen lijkt, stevig te blijven trainen, om zo bij de competitie en de opening van het seizoen helemaal klaar te staan voor 2020.

Tot ziens bij de komende winterse gezelligheidswedstrijden.

De winnaars

PlaatsSpelerHCPHCP slagenNetto Score
1Bjorn Driessen4.8670
2Roy van der Loop13.11673
3Hannie Kunzel13.71874
4Jan ten Have8.71074
5Philippe van den Boogert7.4975
6Jan van de Craats4.6575
7René Groot Bruinderink9.41175

Door |2020-02-04T10:20:44+02:0011/11/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie