Kreziekup 2022

Kreziekup 2022

Wedstrijdverslag

door: Nita Bos

Ieder jaar wordt op de eerste zaterdag van november ‘gestreden’ om de Kreziekup. Een wedstrijd voor commissieleden, oud commissieleden van het jaar, leden van verdienste en ereleden. Het bestuur bedankt zo alle vrijwilligers van onze vereniging voor hun inzet. De commissie, die het voorgaande jaar de Kup veroverde mag de golfwedstrijd het jaar daarop volgens een ‘Krezie’ formule (naar eigen inzicht te bepalen) organiseren.

Dit jaar viel die eer te beurt aan de Seniorencommissie. Na voorzien te zijn van koffie, thee en gebak, leidde gastvrouw Herma ons naar de wedstrijdtafel, waar we naast de score kaart ook een beschrijving kregen van de Krezie formule van de dag en een meetlint.

De spelvorm was een foursome. In de baan waren witte, oranje en zwarte veren geplaatst, die extra plus of min punten konden opleveren. Daarnaast hingen aan zes vlaggen in de baan vragen met ‘weetjes’ over de baan en de vereniging. Dit laatste wellicht om het seniorenbrein te stimuleren, hoewel het zingen van een liedje volgens Erik Scherder beter werkt.

Jan Everts (één van de) en ik speelden samen in de flight met Wybe Jan Nauta (niet één van) en Tjalling. Deze heren gingen voor de stablefordscore en toonden geen belangstelling voor de veren. Jan en ik speelden af en toe naar een oranje veer om onze score op te vijzelen. Hilarisch werd het op zuid-5. Da afslag van Wybe Jan was prachtig en ver. Wij waren allen onder de indruk, maar.. toen de heren genoegzaam en genietend naar de bal toe liepen, lag die binnen een meter van een zwarte veer en hadden ze drie strafpunten te pakken.

Na eerst een nazit met een verrukkelijke borrelplank en het omkleden gingen we rond 17.30 aan tafel voor het diner. Coen Holstege heette ons welkom en na een moment ter nagedachtenis aan de dit jaar overleden oud-voorzitters, startte het vrolijke deel van de avond. Hetty Schinkel werd benoemd tot commissielid van het jaar. Ook werd afscheid genomen met een praatje en een cadeautje van vertrekkende commissieleden.

De Seniorencommissie reikte de prijzen uit. De derde prijs was voor Ronald Gorel en Anneke Schipper. Zij scoorden het beste op de ‘weetjes’. De tweede prijs was voor de ‘verenjagers’. Met de maximale score van 102 punten was die voor Jacco van Dam en Jandaan Felderhoff.

De eerste prijs ging naar de flight met de minste punten. Jan Everts en ik waren de ‘gelukkigen’ en daarmee de Evenementencommissie, die volgend jaar dus de Kreziekup mag organiseren.

Alle winnaars gingen naar huis met een Spechtenlokpakket.

Bestuur en Seniorencommissie: bedankt voor deze geweldige dag!

fotoalbum

Foto’s van dit evenement vind je hier.

Door |2022-11-10T15:02:07+01:0009/11/2022|Categorieën: ClubInfo, Evenementen, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie