Kreziekup 2021

Kreziekup 2021

Wedstrijdverslag

door: Marya Hein

Zaterdag 6 november, de KREZIEKUP.

Deze dag wordt door het bestuur aangeboden aan alle commissieleden die zich het afgelopen jaar voor de vereniging hebben ingezet. In dit geval ook voor het voorgaande jaar omdat dat door Corona toen niet door kon gaan.
Ik had dit nog niet eerder meegemaakt en dus aan menigeen gevraagd wat dit inhield, waarop ik alleen maar enthousiaste reacties kreeg. Ik was dan ook benieuwd naar wat ik kon verwachten. Zoals de naam al doet vermoeden wordt er een krezie (crazy)wedstrijd georganiseerd door de winnaar van het laatste jaar. In dit geval was de damescommissie aan de beurt.

We werden vanaf 10.00 uur hartelijk ontvangen met koffie en iets lekkers in de Putter, waar de dames (die de vorige keer gewonnen hadden en nu de wedstrijd mochten organiseren, de spelregels probeerden uit te leggen. Het was een soort Nunspeetse roulette, een mindfuck. Was het nou individueel of toch niet, was het matchplay of toch stableford? Er werd gespeeld in een flight van vier, waarbij je elke hole afwisselend met een van de andere drie flightgenoten een team vormde. Er werd matchplay gespeeld met individuele handicapverrekening, Enfin, je moet erbij zijn geweest om het te snappen. Het was een heel leuke wedstrijdvorm.

Ik was ingedeeld in een gezellige flight met Jandaan Felderhoff, Gerrit Bronkhort en Annette Horsman. Annette begon de wedstrijd al met een gekneusde duim. Dapper heeft ze nog 10 holes gespeeld maar moest toen helaas opgeven door de pijn, maar heeft de resterende holes wel meegelopen. Geïnspireerd door mijn flightgenoten had ik zo´n dag dat bijna alles lukt, putjes vallen, zo´n dag die je altijd zou willen hebben.

Onder het genot van een drankje en een lekkere borrelplank nog even nakletsen alvorens aan het diner te gaan. Daar werd door Tineke Jager de resultaten van de wedstrijd bekend gemaakt en tot mijn grote verrassing bleek ik de winnaar te zijn. Vervolgens kreeg de voorzitter Jacco van Dam het woord. Hij bedankte iedereen voor zijn of haar inzet en in het bijzonder die commissieleden die gestopt waren. Dat waren er gelukkig niet veel, maar waren het er nou vijf, of toch vier, of uiteindelijk zelfs zes. Traditiegetrouw kregen ze een pen. En werden de commissieleden van het jaar in het zonnetje gezet, dit keer één voor 2020 (Douglas Driessen) en één voor 2021 (Marcel Scholten).

Al met al een hele leuke, gezellige dag. Met uitstekend golfweer. En de consequentie van het winnen van de wedstrijd is dat volgend jaar de Seniorencommissie deze dag mag organiseren.

De winnaar

Fotoalbum

Foto’s van dit evenement vindt je hier.

Door |2021-11-10T15:55:06+01:0010/11/2021|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie