Krezie kup

//Krezie kup

Krezie kup

Houtje-Touwtje (verslag Krezie Kup 2019)

Het hele jaar lang verheugen alle vrijwilligers (commissieleden, commissieleden van het jaar en leden van verdienste) zich op de eerste zaterdag van november, waarin ze door het bestuur bedankt worden voor hun inzet. Dan wordt gestreden om de Krezie Kup. De commissie, die de Krezie Kup wint valt de enorme eer te beurt om de wedstrijd het jaar daarop te mogen organiseren. Je zult begrijpen, dat zo’n commissie het hele jaar lang met extra plezier en vreugde vergadert, al kost het bedenken van een krezie formule enige hoofdbrekens. Dus iedere deelnemer doet zijn uiterste best om de wedstrijd te winnen.

Na hun winst vorig jaar, was de wedstrijdcommissie uitverkoren om de Krezie Kup te organiseren. Ze waren er goed in geslaagd een Krezie formule te bedenken. Het begon met het verzoek via de mail aan alle deelnemers om een schaar mee te nemen. Mijn eerste gedachte daarbij was: “Golf is toch een gezellige sport, waarbij de etiquette hoog in het vaandel staat, wat moet ik dan met een SCHAAR in mijn tas?”.

Bij het inschrijven en de uitleg bleek het waarom van de schaar. We kregen allemaal een stuk touw mee, waarvan de lengte in meters de helft van onze handicap was. De spelvorm was stroke play. We kregen geen slagen mee zoals gebruikelijk, het touw was als compensatie voor onze handicap en naar eigen inzichten te gebruiken. Suggesties waren verbetering van je ligging, niet uitholen of wat je maar aanstond. De slag van het touw hoefde je niet te rekenen. Enige voorwaarde was om van je touw de gebruikte lengte met je schaar af te knippen en in een afvalemmer te deponeren.

Ongetwijfeld heeft de wedstrijd commissie ook een verzoek gestuurd aan de weergoden. Als ‘vroege starters’ werden we op de eerste hole getrakteerd op een regenbui, maar daarna heerlijk weer en af en toe een zonnetje.

Bij binnenkomst, na het inleveren van onze scorekaarten en het resterende touw, wachtte ons een verzorgde en lekkere borrelplank, waarvan we onder het genot van een drankje smulden.

Rond zessen gingen we aan tafel. Het was heel gezellig, na het voorgerecht kwam het moment suprême. Wie had de beste score en welke commissie mag het volgend jaar de Krezie Kup organiseren? Het verlossende woord over de Krezie uitslag was aan Marianne Kers.

 • Eerst werden de extra prijzen uitgereikt:
 • Op oost 2 sloeg longhitter René Groot Bruinderink het verst in twee slagen,
 • Op oost 6 wist Rob Berendsen met een niet te verre afslag in het vierkant terecht te komen
 • En op oost 8 slaagde Annie van Norel erin het dichtst bij de lijn te liggen met haar afslag en…. een stukje touw.

En toen was het zover…
De dames van de Damesdagcommissie hadden uitstekend gespeeld. Een aantal van hen was ‘ex aequo’ geëindigd en uit die kaarten heeft de organiserende wedstrijdcommissie één kaart getrokken. Zo werd Erica Wagenaar winnaar van de Krezie Kup 2019 en mag de Damesdagcommissie de Krezie Kup 2020 organiseren.
Voor de 7de prijs, het schrijven van het verslag, was blijkbaar geen loting nodig. Ik werd (na gepolst te zijn) uitverkoren.

Daarna was het woord aan Jacco van Dam om scheidende commissieleden het bedanken met een pen of een handdoekje met het verenigingslogo uitgereikt door Thérèse Leeman.

Commissielid van het jaar

Ook werd het commissielid van het jaar benoemd. Dat is Jan Steenbakkers, die was 18 jaar lang lid van de Wedstrijdcommissie was en zich daarvoor altijd bij weer of geen weer inzette met zijn vriendelijke humeur en optimistische inslag.

Mocht je na het lezen van dit stukje denken: “de Krezie Kup dat wil ook echt niet missen” informeer dan bij een commissie of je kunt helpen (er zijn een paar commissies die aanvulling kunnen gebruiken) en dan kun je volgend jaar ook genieten van deze Krezie dag.

Voor meer foto’s om te zien wat je gemist hebt kun je hier terecht.

Bestuur en wedstrijdcommissie bedankt. Wij hebben weer genoten van de Krezie Kup.

Nita Bos

Door |2019-11-05T15:19:35+01:0004/11/2019|Categorieën: ClubInfo|1 Reactie

Eén reactie

 1. Jos 5 november 2019 om 09:39 - Antwoorden

  Ha Jan,
  Van harte gefeliciteerd, dik verdiend.
  Dank voor de service de afgelopen 18 jaar.
  Gr Jos

Geef een reactie