Jeugdplan ‘De Nunspeetse’

/, Jeugd/Jeugdplan ‘De Nunspeetse’

Jeugdplan ‘De Nunspeetse’

De Nunspeetse investeert in de Jeugd

In de afgelopen periode is er van verschillende kanten hard gewerkt aan het maken van een ambitieus plan voor de jeugd. We merkten dat er behoefte was aan meer opleidingsmogelijkheden en faciliteiten voor de jeugd en dan met name ook voor die jeugdleden die met hun prestaties duidelijk progressie vertonen. Omdat er binnen de Nunspeetse dan soms te weinig doorgroei-mogelijkheden zijn dreigen we jeugdleden te verliezen aan andere verenigingen.

Inmiddels staan er ruim 60 jeugdleden op onze ledenlijst en is het belangrijk voor de toekomst van de vereniging die leden ( en hun ouders) aan de Nunspeetse te binden.

Het bestuur heeft besloten om extra middelen uit de reserves (en groeiende inkomsten) te gebruiken voor het jeugdplan. Zo kunnen jeugdleden doorgroeien en zich ontwikkelen. Enerzijds stellen we daar faciliteiten voor beschikbaar, anderzijds vragen we de jeugdleden ook zich in te zetten en te verbinden aan verenigingsactiviteiten.

Het jeugdplan kent 4 fases, waarbij telkens gewerkt wordt in lesgroepen van 6 jeugdleden. In de eerste twee fasen (de golfstart-groep en de golfbasis-groep) is ruimte voor meer lesgroepen, afhankelijk van de aanmeldingen. Deze groepen krijgen een lesaanbod en nemen deel aan trainingsfaciliteiten. Voor een selecte groep (max, 6 deelnemers) is er het Golfplus–aanbod met naast de lessen ook dagtrainingen en een aantal faciliteiten. Voor nog eens maximaal 6 jeugdleden is er het golf-top-aanbod met ook nog een aantal privé-trainingen en bijzondere faciliteiten. Vanuit de diverse jeugdgroepen worden ook selecties voor de jeugdcompetitie samengesteld.

Jeugdleden betalen een eigen bijdrage voor dit aanbod, maar een deel van de trainingen en faciliteiten worden bekostigd door de vereniging (en eventuele sponsoren).

Het jeugdplan wordt begeleid vanuit de Jeugdcommissie maar grotendeels uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Carolien Driessen als door de vereniging daartoe ingezette professional.

De voorzitter van de Jeugdcommissie (en tevens vertegenwoordiger van de Jeugdcommissie in het bestuur) Jan van Asselt heeft in belangrijke mate bijgedragen aan de ontwikkeling van het jeugdplan. Jan heeft aangegeven dat hij niet kan instemmen met de uiteindelijke vormgeving en heeft besloten in de verdere uitvoering er geen verantwoordelijkheid voor te willen dragen en zijn functie als voorzitter en bestuurslid ter beschikking te stellen. De rest van het bestuur betreurt dat en dankt Jan voor zijn inzet voor de jeugd in de afgelopen jaren.

Het jeugdtraject start in september 2019 en zal door de Jeugdcommissie en het bestuur nadrukkelijk worden gemonitord op de uitvoering en de gewenste resultaten. Vanuit het bestuur onderhoudt Jacco van Dam voorlopig de contacten met de Jeugdcommissie en over het jeugdplan

Door |2019-11-06T11:58:54+01:0004/09/2019|Categorieën: ClubInfo, Jeugd|1 Reactie

Eén reactie

  1. Rob v. Kranen 6 september 2019 om 18:26 - Antwoorden

    Eindelijk wordt de nunspeetse wakker… maar nu ook volhouden!!!
    Veel succes.
    Rob

Geef een reactie