De talentjes

//De talentjes
De talentjes2017-09-10T15:02:47+00:00

bovenbeeld16-jeuco

Logo Specht icon de-nunspeetse-39x45_gscBritt en Kai in 2015 geselecteerd voor NGF Oranje-C Selectie

In de maanden augustus en september is door de Nederlandse Golf Federatie in Biddinghuizen een zomerstage georganiseerd waarvoor ongeveer 30 golftalentjes uit heel Nederland waren uitgenodigd.

Dit zijn kinderen in de leeftijd tot 13 jaar die allemaal actief met golf bezig zijn en met grote regelmaat aan wedstrijden in Nederland meedoen. De zomerstage heeft tot doel om de talentjes te screenen. Zitten er kinderen tussen die kunnen doorgroeien naar een van de NGF selecties? Wanneer je onderdeel bent van een NGF-selectie kom je bijvoorbeeld in aanmerking om deel te nemen aan interlands en is er meer aandacht vanuit de NGF voor je ontwikkeling in de golfsport.

De stagedagen zijn opgebouwd uit verschillende testen die betrekking hebben op de fysieke-, mentale- en technische (golf)vaardigheden. Het zijn zeer intensieve dagen waaraan ook de kinderen deelnamen die al in de huidige selectie zitten. Op basis van die dagen zijn twee talentjes, die de afgelopen jaren op het Rijk van Nunspeet hebben getraind, geselecteerd voor de Oranje C-selectie. Dat zijn Britt Op den Winkel en Kai Leider. Beiden zijn 10 jaar oud en met een enorme passie voor het spel, waardoor ze ook graag en veel naar de golfbaan willen komen om te oefenen. De uitverkiezing is daarmee niet alleen een erkenning van hun talent en doorzettingsvermogen maar ook een beloning voor de vele uren die ze, weer of geen weer, in het golf stoppen. De selectie van beide kinderen is natuurlijk ook een dikke pluim voor de pro’s van het Rijk van Nunspeet, zowel Brian Gee als Carolien Driessen zijn de afgelopen jaren betrokken geweest bij de vorming van deze zeer jonge golfers.

Er zijn in totaal 8 nieuwe kinderen toegevoegd aan de C-selectie en Britt en Kai zijn allebei de jongste binnen de meisjes- en jongensselectie. De selectie bestaat in totaal uit 15 kinderen variërend in de leeftijd van 10 tot 13 jaar. De periode van selectie geldt voor 2016 die maandelijks traint op Papendal.

Tussentijds is er veel aandacht voor de specifieke leerdoelen van de kinderen. De leerdoelen worden geformuleerd op basis van persoonlijke statistieken die door de golfacademie worden bijgehouden.
De statistieken worden met name tijdens wedstrijden verzameld en spitsen zich toe op scores gedurende een ronde, maar bijvoorbeeld ook op percentage fairways hit, greens in regulation, scrambling, aantal putts en eventuele strafslagen. Vanuit die basis maakt de NGF samen met de homepro een plan van aanpak om de golfertjes verder te helpen in hun ontwikkeling. Waar het golfen eerder een hobby was, die werd ingepast naast vele andere verplichtingen, is de uitverkiezing tegelijkertijd het beginpunt van een transitie naar golf als sport.
Om dit verder te begeleiden gaan Kai en Britt volgend jaar lessen op de Grunberg Golf Academy en blijven ze allebei lid van De Nunspeetse.

Aangezien Het Rijk van Nunspeet met 25% hofleverancier van nieuwe kinderen in de Oranje C-selectie is, leek het ons leuk om dat feitje met jullie te delen. We hopen met dit bericht natuurlijk ook dat we een bescheiden bijdrage kunnen leveren om meer kinderen aan het golfen te krijgen bij De Nunspeetse.

We blijven jullie volgend jaar op de hoogte houden van de ontwikkelingen van Britt en Kai en zullen vermeldenswaardige ervaringen of wedstrijdverslagen met jullie delen.

Namens de caddies van Britt en Kai

JeuCo17 - Facebook jeugdgolfJeugdgolf de Nunspeetse heeft natuurlijk
ook een eigen fanpage op Facebook!