NGF Competitie Jeugd 18 holes op de Keppelse

/, Jeugd, Wedstrijden/NGF Competitie Jeugd 18 holes op de Keppelse

NGF Competitie Jeugd 18 holes op de Keppelse

Geschreven door Henk Jan Plakke

Zondag 2 juni is de eerste competitiewedstrijd jeugd 18 holes gespeeld op de Keppelse door de mannen van De Nunspeetse.

Het beloofde een mooie maar vooral warme dag te worden en een dag van tevoren werd er nog flink getraind om de eerste wedstrijd, die tegen de Twentse gespeeld zou worden, te kunnen winnen.

Na deze trainingsronde waren er ineens donkere wolken aan de lucht, omdat wij het bericht kregen dat de Twentse zich helaas terug had moeten trekken en dus niet mee zou spelen deze competitie. Hoe nu verder??

Na wat telefoonverkeer werd er afgesproken dat de ontvangende club, de Keppelse, hun team klaar zou hebben staan, zodat er een vriendschappelijke wedstrijd tegen de mannen uit Nunspeet gespeeld zou kunnen worden. Hoe het dan door de NGF opgelost zou worden was van latere zorg, maar de mannen konden in ieder geval lekker spelen.

Rond 08:00 uur was het team bestaande uit: Bernard van Asselt, Alex Plakke, Bastian Maris en Felix Felderhoff aanwezig op de Keppelse. Direct door naar de driving range om even in te slaan, naar de putting green om het juiste gevoel te krijgen, de motivatiespeech en niet te vergeten de teamfoto.

Dit alles gehad hebbende was de eer aan Alex Plakke om als eerste af te slaan en zo is de competitie 2019 dan eindelijk begonnen. Het weer was prima, beetje warm maar daar hadden de mannen blijkbaar geen last van. De singles allemaal gewonnen met totaal 58 stablefordpunten tegen 32 van de Keppelse dus de eerste 10 punten waren al binnen. Daarna de greensomes gespeeld, 1 gewonnen en 1 verloren maar met 39 stablefordpunten tegen 32 toch de 2 extra punten binnengehaald, zodat het totaal van de greensomes op 4 punten kwam. Totaal 14 punten dus een ruime “vriendschappelijke overwinning” en natuurlijk goed voor de sfeer binnen het team.

Door |2019-06-17T19:37:45+02:0011/06/2019|Categorieën: Competitie, Jeugd, Wedstrijden|0 Reacties

Geef een reactie