De Jacht op de Voorzitter

///De Jacht op de Voorzitter

De Jacht op de Voorzitter

Wedstrijdverslag

door: Coen Holstege

Tja daar zit ik dan, niet eens als de winnaar van de Jacht op de Voorzitter, maar mijn zevende plaats betekent in Nunspeet een verslag maken van deze titanenstrijd. Wie heeft dit ooit verzonnen? Maar toch maar braaf achter mijn toetsenbord gekropen 😊

Ik verga van de spierpijn want kennelijk ben ik er toch wat fanatieker tegenaan gegaan dan gebruikelijk. Normaal zie ik altijd tegen dit soort wedstrijden op maar ik moet toegeven dat zo’n voorzittersjacht toch wel leuk is. Waarom? Het onverwachte, denk ik. Als je een gewoon rondje golf speelt weet je precies waar je aan toe bent; een hole is een par 3, 4 of 5 en daar stem je je spel dan toch een beetje op af. Maar met een vossenjacht zeggen die parren helemaal niks. Je ziet pas op de green hoe je de hole had moeten spelen. Al die emoties die dat teweeg brengt – bewondering voor de voorzitter als hij een lastige hole goed gespeeld heeft, voldoening als je er zelf een puntje uit weet te slepen, frustratie als die vermaledijde vos het toch wel weer erg goed gedaan heeft, maar ook een beetje leedvermaak als de voorzitter een hole heeft verprutst, terwijl je daar zelf met een mooie score vanaf komt – geweldig!

Het was fantastisch golfweer, misschien in het begin een beetje fris, maar ’s middags brak de zon lekker door. Met een opkomst van 70 deelnemers mag je spreken van een overweldigend succes. Het was ook de eerste wedstrijd die gespeeld werd met onze nieuwe WHS handicap. Voor vele weer even wennen op welke holes je hoeveel slagen meekrijgt. Voor de meeste meer, maar ook voor enkele minder, naar ik heb vernomen. Onze voorzitter was dit keer niet eenvoudig te verslaan met zijn vele parren en ook nog eens twee birdies. Altijd leuk als je ook zijn reacties leest, die hij bij zijn diverse resultaten op de briefjes krabbelt. Excuserend van ‘even wat aan het ledenbehoud doen’ bij een minder resultaat en bemoedigend na een birdie ‘de volgende sla ik wel in het bos’. Maar als je met bruto 78 (70 netto) van de baan komt, kun je rustig stellen dat hij op dreef was. Toch hebben dertien deelnemers de vos ‘geschoten’ en drie gelijk gespeeld, maar voor 53 deelnemers was Jacco een maatje te groot. Over groot gesproken, mijn flightgenoot was Mark de Groot. Ondanks dat het hem niet overal mee zat, bleef hij vol goede moed en uiterst correct door de baan gaan. Complimenten hiervoor Mark, ik heb erg prettig met je gespeeld! Wat hopen wij met z’n allen, dat wij volgend jaar weer onder het genot van een drankje van alle verhalen kunnen/mogen nagenieten.

Ik denk dat wij terug kunnen kijken op een leuke dag, ondanks de beperkte mogelijkheden die er op dit moment zijn, en ik wil, namens alle deelnemers, de wedstrijdcommissie bedanken voor de perfecte organisatie.

De winnaars

PlaatsNaamHCPScore
1Eric Tamminga12.5+ 5 (2e 9: +4)
2John de Boer17.2+ 5 (2e 9: +3)
3Jos Schoot Uiterkamp25.2+ 3
4Bertus Spronk17.7+ 2 (2e 9: + 3)
5Marieke Uytenbogaart20.5+ 2 (2e 9: + 2, laatste 6: + 3)
6Thérèse Leeman24.9+ 2 (2e 9: + 2, laatste 6: 0, laatste 3: + 2)
7Coen Holstege21.0+ 2 (2e 9: + 2, laatste 6: 0, laatste 3: - 1)
8Rita Andriessen29.8+ 2 (laatste 9: + 1)
9Josina Kukupessy21.1+ 2 (laatste 9: 0 )
10Koos Versteeg20.4+ 2 (laatste 9: - 1)

Door |2021-03-02T16:06:54+02:0002/03/2021|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie