Jacht op de voorzitter 2019

///Jacht op de voorzitter 2019

Jacht op de voorzitter 2019

Wedstrijdverslag

door:  Medi Holstege

Vol verwachting had ik mij ingeschreven voor de clubwedstrijd van 23 februari: ‘JACHT OP DE VOORZITTER’, dat leek mij wel een uitdaging….. Wat deze spelvorm precies inhield was voor mij nog een raadsel, maar daarover zou per mail informatie volgen. Na het bestuderen van de overigens prima uitleg, meldde ik mij zaterdagochtend bij de wedstrijdleiding. Ik had er zin in!

Daar kreeg ik echter te horen dat mijn flight was uitgevallen en dat ik was ingedeeld bij Linda Klomp en Ronald Gorel. Leuk, daar had ik nog nooit mee gespeeld, maar aan de andere kant ook wel weer spannend. Vol goede moed vertrok ik, na wat oefenballen op de driving range en de putting green, naar Zuid-1.

Al snel hadden wij in de gaten dat ‘de vos’ een goede start van de dag had, in de holes kwamen wij prachtige scores tegen. Maar dat bleek niet voor iedereen weggelegd. Zo stonden wij bijvoorbeeld op de tee van Zuid-3 te wachten en landde daar een bal van de flight spelend op Zuid 2 …… Bart, soms zit het even niet zo mee. Mijn topper was Zuid-7, waar ik met twee slagen op de green belandde, maar zo verprutste ik het weer Zuid-8. Op Zuid-9 wachtte ons nog een ‘cadeautje’ van de vos: op het briefje in de hole stond een 8 genoteerd en mocht ik met mijn mooie zes slagen dus een plusje noteren. Zo kon ik Zuid in ieder geval afsluiten met een score van +2.

Na een snelle sanitaire stop en onderweg nog rap een broodje nuttigend, op naar Noord. Het zonnetje scheen heerlijk en menig bodywarmer/jas ging uit. Wat een geweldig weer en dat voor februari! Wij kwamen steeds beter in ons spel. Gelukkig ging mijn afslag op Noord-6, met wat hulp van het pad, eindelijk weer eens over de zandverstuiving en landden de ballen van mijn flightgenoten bij de voor mij zo bekende bomen op rechts. Op Noord-9 kreeg ik, na een wat mindere afslag rechts in het bos, last van een ‘bomencarambole’, zodat ik de laatste hole helaas een minnetje moest noteren. Noord sloot ik daarmee af met +1. Zo kon ik dus, zeer tevreden, een totaalscore noteren van +3. Dank Linda en Ronald voor de gezelligheid en jullie support! Dit heeft zeker bijgedragen aan mijn mooie resultaat en fijne dag.

Op naar het terras voor een drankje en het lekkere broodje zuurkool met worst en genietend van de zon, wachtend op de uitslag. En die verliep nogal hilarisch. Marcel begon met de 7de prijs, de geluksvogel die een stukje mag schrijven, maar toen hij bij nummer 1 aankwam, bleek dat sommige te veel wiskunde in de uitslag hadden verwerkt. Zuid afsluitend met -4 en Noord met -4, maakt geen +8 (die arme Monique: min + min = plus is hogere wiskunde en geen golf, Jeroen & Bram!) maar gewoon -8. Dus werd Janny, eerst nummer 2, alsnog eerste, nummer 3 tweede enz, zodat alle prijsenvelopjes moesten worden omgeruild. Maar wie werd er dan nummer 7? ……. je raad het al 🙂 IK!

Rekenmeesters: -4 + -4 = +8????

De winnaars

PositieNaamScore
1Janny Pool+7
2Jos Schoot Uiterkamp+4
3Gerald Nijhuis+3
4Erica van Dam+3
5Linda Klomp+3
6Jacco van Dam+3
7Medi Holstege+3

Door |2019-03-11T13:13:29+01:0025/02/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie