Hole in one tijdens de Heerendag

//Hole in one tijdens de Heerendag

Hole in one tijdens de Heerendag

Meer dan het gewone……

Het beloofde een mooie dag te worden. De zon scheen, de wind wakkerde aan en de baan lag er… op de nodige niet teruggelegde dikke plaggen na… goed bij. De flightindeling stemde mij ook hoopvol, bekende mensen met erkende kwaliteiten, aan wie een mens zich in theorie kan optrekken.

De eerste twee holes verliepen zonder niet te repareren schade. Bij hole drie van Oost gebeurde het! Na wederom een goede bal van Marcel, stapte Willem vol vertrouwen naar de afslagplaats. De concentratie droop eraf. Hij maakte een soepele, mooie zwaai….maar topte de bal enigszins (het kan zijn dat de meningen hierover verdeeld zijn). Echter… pijlrecht bewoog de bal zich voort in de gewenste richting, raakte de grond de nodige meters voor de green en rolde beslist rechtdoor richting de vlag. Toen verdween de bal.

Zelfs met ouder wordende ogen konden Marcel en ik zien dat deze meesterslag in de hole zat. Willem kon dit amper geloven. Hij had immers na zijn voor zijn gevoel mislukte slag al goed hoorbaar in voor ons verstaanbare taal zijn diepe teleurstelling uitgesproken.

Ook met zo een onverwachte wending was er natuurlijk blijdschap alom in de flight. Marcel heeft Willem direct op de foto gezet met zijn richting gevoelige bal. De vijf verdiende stableford punten waren natuurlijk bijzaak, hoewel niet onmiddellijk afgewezen door onze held zelf. Voor het vervolg moet dit gebeuren wel extra vertrouwen hebben gegeven, want de puntenverzameling van Willem stagneerde niet.

Na afloop waren de felicitaties overvloedig, overeenkomstig de positieve sfeer bij de Heerendag. Conform bestaande verwachtingen trakteerde Willem een ieder op een drankje naar keuze. Deze zware last werd gelukkig deels gecompenseerd door het winnen van de helft van de befaamde two’s pot. Willem heeft waardig en geheel eerlijk gesproken over dit bijzonder evenement in zijn golfleven, zoals wij van hem gewend zijn.

Het was al met al een gedenkwaardige dag.

John de Boer

Door |2022-10-11T21:03:25+02:0006/10/2022|Categorieën: Heerendag|6 Reacties

6 Comments

 1. Maarten Horsman 7 oktober 2022 om 08:31 - Antwoorden

  Verdikkeme Willem, hoeveel geluk kan je hebben.
  Proficiat!!!
  Altijd al gedacht dat er een Weltmeister in je schuilde.
  Annette zal je naam laten vereeuwigen op het schild voor the wall of fame.

 2. Gineke 7 oktober 2022 om 21:10 - Antwoorden

  Top! Op naar de volgende!

 3. Karin Kaptein 9 oktober 2022 om 13:20 - Antwoorden

  Toppertje !

 4. Wim Evers 9 oktober 2022 om 15:07 - Antwoorden

  Beste John,
  Bedankt voor je vakkundige uitleg van het verloop van deze hole. Doet me denken aan je eveneens vakkundige onderwijs ruim 40 jaar geleden op de HEAO in Zwolle inzake sociale ethiek. Gelukkig kreeg ik toen een wat hoger cijfer op mijn lijst dan de 1 die ik nu van je kreeg.

  Groet,

  Wim

 5. Robert van de Riet 11 oktober 2022 om 12:53 - Antwoorden

  Geweldig Wim
  Het blijft een heel bijzondere ervaring

 6. Wybe Jan 12 oktober 2022 om 17:01 - Antwoorden

  Beste Wim, van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie! Het oefenen werpt eindelijk z’n vruchten af!

Geef een reactie