Hoe gaat het met de greens?

//Hoe gaat het met de greens?

Hoe gaat het met de greens?

Beste leden,

Omdat er veel vragen zijn over allerlei baangerichte zaken, is er met het bestuur afgesproken dat we periodiek updates over de baan gaan plaatsen op de website.

Het eerste (veelbesproken) onderwerp de greens:

Het is velen opgevallen dat er veel aantastingen op de greens zijn. Er komen hier, terecht, veel vragen over hoe dit kan en hoe dit verholpen kan worden. De aantastingen op de greens is fusarium, deze schimmel is altijd latent aanwezig maar door de natte en milde winter kan dit uitgroeien tot grote kale plekken op de green. Er is veel regen gevallen in de laatste maanden met daarbij een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast zorgt schaduw op de greens door de hoge bomen ervoor dat de greens in de winter langer vochtig blijven. De koude grondtemperaturen door de nachtvorst in april heeft ervoor gezorgd dat er weinig groei in de grond is en dat deze fusarium aantasting nog niet verdwenen is.

Er is helaas geen snelle oplossing voorhanden om nu van fusarium af te komen, we zijn afhankelijk van de natuur. Nu de temperaturen langzamerhand weer een beetje op de lente beginnen te lijken, de bodemtemperatuur gaat stijgen, zijn de eerste bewerkingen op de green uitgevoerd om de groei van het gras te bevorderen en het fusarium weg te drukken. Vanaf nu zullen de greens zich snel gaan herstellen en minder aantastingen te zien zijn.

Samen met de greenkeepers van de Enk Groen en Golf gaan we bekijken welke extra preventieve maatregelen we in het najaar kunnen nemen om volgend jaar minder fusarium op de greens te krijgen.

Met sportieve groet,

Liesbeth van Wijk    Eric Metselaars

General Manager     Hoofd Greenkeeper de Enk

Door |2023-05-17T20:47:49+02:0017/05/2023|Categorieën: BaanInfo|0 Reacties

Geef een reactie