Het Wel&wee van Heren senioren 3 27 holes (4)

//Het Wel&wee van Heren senioren 3 27 holes (4)

Het Wel&wee van Heren senioren 3 27 holes (4)

Verslag

door: Nick van Loendersloot

Na 4 wedstrijden op vier polderbanen is heren senioren 3 uitgepolderd met een verdiende 3de plaats in een nogal vreemde poule. Ongeslagen winnaar werd de Amsterdamse waarbij de gemiddelde leeftijd meer dan 12 jaar lager lag en de hcps 8,5 lager dan de rest van het veld. De Alkmaarse daarentegen bleef puntloos als laatste achter, hun derde team was uitgevallen zodat zij noodgedwongen kansloos omhoog schoven.

Het ging dus om plaats 2, 3 en 4. Doordat Liemeer nipt zowel van ons als Zeewolde met 10 -8 wist te winnen, ging het in de laatste wedstijd om de derde plek tegen het Zeewolde van ons oud lid Bas Mochtar. Zo’n daad van desertie verjaard niet dus trakteerden wij Zeewolde met 11-7 op de wraak van de bosmannen van de Veluwe.

Een woord van dank aan ieder die deze senioren competitie mogelijk maakte en met name oppergrijsaard Jan de Groot is op zijn plaats. Dat weerhoudt ons niet van enige kritische tips:

  1. Polderbanen zijn mooi ,maar vooral voor de weidegang, omdat het gras daar zo sappig is. Geef de polder terug aan de koeien!
  2. Bij Nunspeet kun je vogels spotten, op de Amsterdamse metalen vogels afkomstig van de ‘Polderbaan”, gehoorbescherming wordt aangeraden.
  3. Wellicht kan de NGF overwegen in de lagere reserve klassen waar mogelijk een splitsing te maken in poules senioren 50 -65 en senioren 65+. Het verhoogt het wel en verlaagt het wee van de vele pensionado’s onder ons.

Het team

De stand in de poule van dit team vindt je hier.

Door |2022-05-09T18:19:32+02:0009/05/2022|Categorieën: Competitie verslagen|0 Reacties

Geef een reactie