Het Wel&wee van Heren senioren 3 27 holes (3)

//Het Wel&wee van Heren senioren 3 27 holes (3)

Het Wel&wee van Heren senioren 3 27 holes (3)

Verslag

door: Nick van Loendersloot

Verslag wedstrijd Senioren 3 op de Amsterdamsche

Onze 4de competitiedag vond vrijdag 29 april plaats op de Amsterdamsche, een club met een rijke historie en respectabele leeftijd van 88 jaar, dan komen wij nog maar net kijken met het lustrum van slechts 35 jaar dit jaar in juli (inschrijven voor wedstrijden kan nog tot 8 mei),

De Amsterdamsche ligt tussen Amsterdam en Haarlem, men zou kunnen zeggen Halfweg. Een leuke baan met het nodige water en uit eigen ervaring kan ik melden dat vooral op de 2de negen dit regelmatig in het spel komt. Het water wordt zeker op prijs gesteld door de vele ganzen die hier hun toevlucht hebben genomen op dit vakantieoord. Overal zijn families met kuikens in allerlei formaten die soms in ganzenpas de fairway oversteken. Heel leuk om te zien, alleen zijn de sanitaire voorzieningen op dit ganzenvakantiepark ver te zoeken zodat ze hun uitwerpselen lukraak over de hele baan deponeren.

Onze tegenstanders waren de mannen van de Noordhollandse en aangezien beide teams de vorige week een behoorlijke nederlaag hadden geleden was iedereen er op uit om punten te scoren.

Vol goede moed begonnen we aan de greensomes met een ander achtergrondgeluid dan we gewend waren; opstijgende vliegtuigen in plaats van voortrazend wegverkeer. Het weer was goed, wat aan de frisse kant maar gelukkig droog. De greensomes verliepen voorspoedig en werden met 6-0 gewonnen.

Na de lunch was het tijd voor de singles en er werd 1 verloren, 2 gehalfed en 3 gewonnen wat de eindstand op 14-4 bracht. De missie was geslaagd.

Bij de borrel merkten we dat het bierembargo van 1 biertje per persoon door de burgemeester gelukkig was opgeheven. Maar met de rit naar huis voor de boeg bleef het toch bij Bavaria 0.0 voor de chauffeur.

Tijdens het diner meldde captain van de Amsterdamsche trots dat zij reeds gepromoveerd zijn en dat was voor niemand een verrassing gezien de drie overwinningen met ruime cijfers. We wensen ze veel succes volgend jaar tegen gelijkwaardige tegenstanders.

Wij moeten volgende week op Liemeer nog strijden voor de 3de plaats tegen Zeewolde en dan is de competitie al weer voorbij.

Het team

Helaas is er (nog) geen foto van dit team beschikbaar.

De stand in de poule van dit team vindt je hier.

Door |2022-04-30T15:10:24+02:0030/04/2022|Categorieën: Competitie verslagen|0 Reacties

Geef een reactie