Het Wel&wee van Heren senioren 3 27 holes (2)

//Het Wel&wee van Heren senioren 3 27 holes (2)

Het Wel&wee van Heren senioren 3 27 holes (2)

Verslag

door: Maarten Horsman

Verslag wedstrijd Senioren 3 in Zeewolde

Vrijdag 22 april staken de heren van S3 bruggen over naar het Nieuwe Land om in Zeewolde de strijd aan te gaan met de heren van S4 van de Amsterdamse.

Eind jaren 80 werd er op de voormalige Zuiderzeebodem een golfbaan aangelegd. Men wist de prioriteiten goed te stellen; eerst een golfbaan en huizen, de Data Centers komen later wel (niet dus). Blijkbaar was er voldoende ruimte en kon de architect zich naar hartenlust uitleven en een weids ontwerp vanaf de tekentafel in uitvoering brengen wat resulteerde in brede fairways, waterhindernissen en bomenpartijen tussen de holes. Een heel verschil met Nunspeet waar de 27 holes ingeklemd liggen tussen de spoorlijn en de A28.

De fairways lagen er prachtig bij, de greens waren nog niet optimaal maar dat zal met de tijd zeker beter worden. Het was prima weer om te spelen en tot onze verrassing waren de heren van S4 ook aanwezig en sloegen af naast onze tee box, een soort simultaan golf dus.

Ons motto voor deze dag was; de dood of de gladiolen, want de Amsterdamse had in de twee voorgaande wedstrijden laten zien dat ze veruit favoriet zijn voor de titel. De leeftijden en handicaps liggen beduidend lager dan de overige teams en dat werkt dubbel. Onze ploegleider Nick, bezigheden buitenshuis hebbende, was niet aanwezig en Chris moest de honneurs waarnemen en in de persoon van Koos Versteeg hadden we een geheim wapen meegenomen. De greensomes gingen nog niet eens zo slecht want daar werden de punten gedeeld met 3-3 uitslag. De eer was gered.

Na een voortreffelijke lunch gingen we van start voor de singles en dat pakte uit zoals gevreesd; we verloren ze allemaal, 12-0. De Amsterdamse heren hadden er geen moeite mee om drives van 250 meter te slaan en met 2 slagen op een par 5 de green te halen. Mooi om te zien en misschien bracht het bij sommige nostalgische gedachten naar boven naar de tijd dat men dat ook kon. Helaas, voorbij die tijd.

Na het gezellige diner kwam er een einde aan deze golf dag in Zeewolde en werden de bruggen overgestoken terug naar het Oude Land. Nog twee wedstrijden te gaan, volgende week in Amsterdam tegen de Noordhollandse.

Heren van Zeewolde, olv de ons bekende Bas Mochtar, bedankt voor de organisatie en goede zorgen.

Het team

Helaas is er (nog) geen foto van dit team beschikbaar.

De stand in de poule van dit team vindt je hier.

Door |2022-04-23T15:00:11+02:0023/04/2022|Categorieën: Competitie verslagen|0 Reacties

Geef een reactie