Het Wel&wee van Heren senioren 3 27 holes (1)

//Het Wel&wee van Heren senioren 3 27 holes (1)

Het Wel&wee van Heren senioren 3 27 holes (1)

Verslag

door: Maarten Horsman

Senioren 3 in Alkmaar

’In Alkmaar begint de victorie’’ werd ons vroeger verteld tijdens de geschiedenislessen op school en wij namen dat voetstoots aan, trouwe gehoorzame leerlingen die wij waren.

In alle vroegte togen wij op pad op vrijdag 8 april bij een temperatuur rond de 4 graden en een stevige bries richting de Noord-hollandse golfclub, ook wel bekend als Sluispolder, bij Alkmaar. Na een lange saaie rit met veel industrie links en rechts kwamen we op het punt van bestemming en werden warm ontvangen door onze gastheren en de andere teams.

Onze tegenstander was de golfclub Liemeer en wij zaten in bus 2 zoals onze captain dat noemt en starten dus als laatste. Dit betekende dat we stonden te blauwbekken op de eerste T tot we aan de beurt waren want de stevige bries bleek ook een snijdende koude wind en aan de afslagen was te zien dat de spieren van de oudere heren behoorlijk afgekoeld waren maar daar had iedereen last van.

De baan was wat men een polderbaan noemt en na de regenval van de nacht ervoor behoorlijk drassig en er mocht dan ook geplaatst worden. Er kwam behoorlijk wat water in het spel en de wind maakte het niet makkelijk om de juiste club te kiezen en we worstelden ons door de greensome heen en verheugden we ons op de kroketten.

De greensome hadden we nog niet zo slecht gedaan want die eindigde in 3-3 en dat had net zo goed andersom kunnen zijn. Vol goede moed en aangesterkt door de voedzame maaltijd togen we naar de tiende T waar de singles gingen beginnen wederom in bus 2 dus het koude ritueel van de morgen werd herhaald. Met de geschiedenislessen in ons achterhoofd zagen wij de victorie al gloren. Maar helaas was de werkelijkheid anders want de singles verloren we met 7-5 wat de eindstand bracht op 10-8 in het voordeel van Liemeer.

Dus de geschiedenisboeken zullen herschreven moeten worden want in ons geval klopte er helemaal niets van maar ik ben bang dat de winnende partijen hier een totaal ander mening over hebben.

Na de borrel en een uitstekend 3 gangen diner togen wij huiswaarts en omdat het donker was werd het mistroostige uitzicht ons bespaard en als je dan bij Harderwijk de mooie Veluwse bossen in het zicht krijgt waardeer je des te meer het wonen in Nunspeet.

Volgende week zijn wij gastheer en kunnen de andere teams genieten van het spelen op een ‘’echte’’ golfbaan.

Het team

Helaas is er (nog) geen foto van dit team beschikbaar.

De stand in de poule van dit team vindt je hier.

Door |2022-04-10T15:37:31+02:0010/04/2022|Categorieën: Competitie verslagen|0 Reacties

Geef een reactie