Het Wel&wee van Heren senioren 2 27 holes (4)

//Het Wel&wee van Heren senioren 2 27 holes (4)

Het Wel&wee van Heren senioren 2 27 holes (4)

Verslag

door: Frank Korzaan

Het zit er op!

Het begon allemaal met “WEE” …want op de eerste competitiedag konden wij als ontvangend team direct zien wat ons te wachten stond v.w.b. het niveau van onze tegenstanders. Slechts één speler van onze opponenten bleek een hogere handicap te hebben dan onze helden.
De hoogste (!!!) van de andere handicaps was tenminste 1,5 punten lager dan onze laagste handicap. Dat beloofde niet veel goeds!

Nu stond dit team al wijd en zijd bekend als het Volendam van de golfsport: promoveren – degraderen – promoveren enz. enz.
Toch zeker een keer of vijf, zes. Geen record, want de voetballers van Volendam hebben dit sterke staaltje nu voor de tiende maal gepresteerd.

Edoch…… vol strijdlust en met hoog niveau werden de eerste twee wedstrijden winnend afgesloten. Dat was dus het “Wel” gedeelte van deze competitie en restten nog de twee sterkste teams, de Drentsche en Semslanden. Van de Drentsche werd verloren en wachtte vrijdag jl. alleen nog het team van de Semslanden. Zwolle mocht niet winnen van de Drentsche, want dan zouden wij alsnog de traditie van het
“heen en weer” voort moeten zetten.

De 9-holes greensome ochtendsessie werd nog gelijkwaardig afgesloten met 3-3, (Rob en Wils wonnen hun partij en Jan en Bert speelden gelijk) maar bij de middag 18-holes singles was er geen houden meer aan en kon alleen Wim Evers zijn partij met winst afsluiten. 5-13 dus.
Maar tot onze vreugde wisten de Noord-Drentenaren te winnen van Zwolle zodat wij ons konden handhaven in de tweede klasse.

Een prestatie van formaat en eens te meer het bewijs dat “Nunspeet handicaps” een hogere waarde vertegenwoordigen dan meestal wordt gedacht en dat matchplay een spelvorm is waarbij alles mogelijk is!

Ons team is daarom meer dan tevreden met de handhaving en zien deze prestatie dan ook eigenlijk als een kampioenschap! Hopelijk wordt daar tijdens de competitie afsluiting op 14 mei ook rekening  mee gehouden…….;-))

En dan toch ook eindelijk de lang verwachte teamfoto!

Henk Eilander slaat als eerste af

Het team

De stand in de poule van dit team vindt je hier.

Door |2022-05-08T13:35:03+02:0008/05/2022|Categorieën: Competitie verslagen|0 Reacties

Geef een reactie