Het Wel&wee van Heren senioren 2 27 holes (1)

//Het Wel&wee van Heren senioren 2 27 holes (1)

Het Wel&wee van Heren senioren 2 27 holes (1)

Verslag

door: Frank Korzaan (captain)

Vrijdag j.l. mochten wij weer de wei in.

Dit maal op Zeewolde. Er is geen ontkomen aan!

Als je tegen de 40 (!!!) competitieteams kunt opstellen, is het onvermijdelijk dat je ieder jaar weer op Zeewolde dient te spelen. In welke klasse of poule je ook bent ingedeeld, Zeewolde zit er steevast ook in.

Nu is de baan in de loop der jaren danig veranderd, van een polderbaan tot een echte parkbaan.

Ook op Zeewolde heeft men, zoals op Nunspeet de afgelopen winters, danig huis gehouden met bomen kappen, nieuwe rough aanleggen ( nu nog GUR) enz. enz. Het wordt er steeds aangenamer…..

Als tweede 12-tal mochten wij op de Botter lus beginnen, de Nunspeetse 2 tegen Anderstein 3. En……wederom konden wij met een “clean sweep” aan de lunch beginnen! Roy en ondergetekende wisten op de voorlaatste hole de zege veilig te stellen door onnodig risico van de tegenpartij en een prachtige birdie putt van Roy! Ook Bert en Jan bonden de Andersteiners aan hun zegetrolley met maar liefst 5 om 3. De laatste flight met W &W (Willem en Wils) wonnen ook hun strijd met 2 om 1.

De heerlijke lunch redelijk verwerkt en op naar de 18 holes singles! Zoals bekend is zo’n riante voorsprong in het ochtendgebeuren een mooi uitgangspunt, maar het merendeel van de punten moet toch altijd weer uit de singles komen!

Roy moest zijn meerdere erkennen in een tegenstander die in de ochtend niet echt had uitgeblonken, maar zijn beste spel had bewaard voor de middag. Bert won gedecideerd met 5 om 4. Willem had niet zijn middag en ging met dezelfde score waar Bert mee had gewonnen onder de douche. Jan streed een heroïsche strijd met zijn opponent, stond 5 down, maar wist uiteindelijk zijn pot met 1 up te winnen! Bravo! Dat is wedstrijd mentaliteit! De beide captains, spelend tegen elkaar, maakten er een captain’s all square van, een juiste uitslag! Wils liet zijn tegenspeler alle hoeken van de baan zien en won met 7 om 5!

Eindscore: 13-5 en tenminste nog 2 weken aan kop, want wij zijn ontvangend team vrijdag de 26e! De twee andere teams deden ons een groot plezier door gelijk te spelen, net als vorige week. Zo verliest iedereen kostbare punten, behalve de Nunspeetse….afkloppen maar…..

Eén aanmerking op de Zeewolde baan……waarom de holes gestoken precies op de rand van steile hellingen op de greens (3x) of net achter hoge bunkers??? Wij zijn èn geen professionals èn nog senioren ook……alsof dat spelletje op zich al niet moeilijk genoeg is!

Pluspunt: prachtige fairways!!!

Helaas vergeten (uiteraard in de euforie van deze tweede overwinning) om foto’s te maken!! Volgende keer beter…..

Het team

Helaas is er (nog) geen foto van dit team beschikbaar.

De stand in de poule van dit team vindt je hier.

Door |2022-04-19T10:38:46+02:0019/04/2022|Categorieën: Competitie verslagen|0 Reacties

Geef een reactie