Het Wel&wee van Heren senioren 1 27 holes (1)

//Het Wel&wee van Heren senioren 1 27 holes (1)

Het Wel&wee van Heren senioren 1 27 holes (1)

Verslag

door: Kees van der Ham

“Lang gewacht en stil gezwegen, nooit gedacht en toch gekregen”.

Na drie jaar wachten kon het Eerste Seniorenteam Heeren eindelijk beginnen aan de gedroomde indeling in Poule 7 met: De Pan, De Rosendaelsche, De Twentsche en Zeewolde.

Bij voorbaat ben je winnaar als je als team bent ingedeeld in deze Poule met banen waar je heel graag wat extra kilometers voor rijdt om te kunnen “voorspelen”. Zelfs toen we de angstaanjagend lage handicaps van de Rosendaelsche en De Twentsche zagen. Zeewolde zou al een hele uitdaging zijn. De Pan leek onze hoop op behoud voor de eerste klasse.

Stil en onder de indruk van de prachtige lay-out van De Pan pakten we al in de eerste wedstrijd de winst door Zeewolde te verslaan met de sprekende cijfers 14 – 4. De Rosendaelsche maakte meteen hun favorietenrol waar door De Twentsche terug te wijzen met 12 – 6. Stil bleef het ook aan tafel toen we tijdens het diner tevergeefs bleven wachten op de dringend gewenste frietjes met mayo …………… voor sommigen bood de airfryer thuis uitkomst.

De week daarna naar De Rosendaelsche waar de winst met 16 – 2 tegen het uiterst gezellige team van De Pan ons behoud voor de eerste klasse veilig stelde. Bovendien werd het karige diner van de week ervoor ruimschoots goed gemaakt door de kok van De Rosendaelsche, de excuses van Bob en het invallen door Wybe Jan voor de door griep gevelde Harry. Dank aan Wybe Jan. De Twentsche versloeg Zeewolde met 12 – 6.

Stilletjes aan hadden we de tegenstanders tegen wie we kans maakten wel achter de rug en konden we rustig achterover leunen om te zien wat de derde speeldag, op De Nunspeetse zou opleveren …. Geen verrassingen, De Rosendaelsche en De Twentsche maakten hun lage handicaps volledig waar. Wel veel lof!! Tijdens de gebruikelijke speeches onder het goed verzorgde diner werd keer op keer de schoonheid van onze baan naar voren gebracht.

Met het team weer op volle sterkte konden we voor de vierde speeldag afreizen naar Zeewolde. Daar wachtte ons de schier onneembare horde: het Eerste Team van De Twentsche met louter “single-handicappers” tussen de 1 en de 6. Tot ieders verrassing werd het echter een klinkende overwinning voor De Nunspeetse (15 – 3). Een mooi cadeau om mee naar huis te nemen (ook voor Harry aan zijn jarige “teerbeminde”).

De Rosendaelsche had geen enkele moeite met hun tegenstanders en hakte ze in de spreekwoordelijke “Pan”.
De oplettende lezer heeft nu terecht geconcludeerd dat we gelijk staan met De Rosendaelsche, terwijl Zeewolde en De Pan beiden nog puntloos zijn. Volgende week dus de ontknoping op De Twentsche. Zo hebben we gekregen wat we niet hadden gedacht, een kans op de titel en promotie naar De Hoofdklasse. Maar……… als De Twentsche een horde was, dan is De Rosendaelsche een rugbydoel!! Zeg nooit nooit ……….

Voor wie zin heeft: Vrijdag 6 mei: Op De Twentsche: 10.30 uur De Rosendaelsche – De Nunspeetse en 11.00 uur Zeewolde – De Pan.

Oh ja, wat we Niet gekregen hebben: De Kabeljauw van Jan! Die is weggekaapt door een “mystery guest” terwijl Jan de gastvrijheid stond te prijzen van de ontvangende vereniging.

Jan van de Craats, Alle de Wit, Harry van Dalfsen, JanDaan Felderhoff, Marcel Scholten, Kees van der Ham.

Het team

De stand in de poule van dit team vindt je hier.

Door |2022-05-01T15:02:08+02:0001/05/2022|Categorieën: Competitie verslagen|2 Reacties

2 Comments

 1. J.H. de Gier 1 mei 2022 om 20:06 - Antwoorden

  Goed stuk, kees.

  Naast een goede golfer, ook een begenadigd schrijver.

  Chapeau,

  Jan de Gier

 2. Jan Meijboom 1 mei 2022 om 21:59 - Antwoorden

  Veel succes mannen as vrijdag!

  Jan Meijboom

Geef een reactie