Het Wel&wee van Heren2 zondag 36 holes (1)

//Het Wel&wee van Heren2 zondag 36 holes (1)

Het Wel&wee van Heren2 zondag 36 holes (1)

Verslag

door: René Groot Bruinderink

Rood-Wit-Blauw springt de poule uit op zoek naar meer tegenstand

De vlag kan alweer volledig uit, want Heren 2 36 holes (zondag) is kampioen en verlaat de derde klasse. Wie is kampioen? Nou, die gasten die al drie jaar rondlopen in een rode trui, wit t-shirt en een blauwe broek. Eindelijk kon het Rood-Wit-Blauw de competitiebaan in. Na de eerste vier speeldagen werd respectievelijk gewonnen van de Twentse, Lauswolt, Sybrook en de Gelpenberg. Het waren dus ook mooie banen om op te spelen en gelukkig fantastisch leuke poulegenoten. Allemaal toppers die we graag op de laatste speeldag thuis ontvangen. Volgend jaar gaan we ons (in dezelfde samenstelling als dit ons gegeven is), meten in de tweede klasse: Samen Uit – Samen Thuis.

Winnen en verliezen doe je als team
We hebben meestal in de klassieke foursome opstelling gespeeld en hiermee ongenadig veel punten gehaald (20 van de 24). Dit moet het resultaat zijn van stug doortrainen in de verschillende winters en van de wekelijkse onderlinge wedstrijdjes. Het werpt zijn vruchten af: Jan-Ronald, René-Eric en WybeJan-JanWillem bleken goed op elkaar ingespeeld te zijn. Thijs heeft het team fantastisch gesteund en ook zijn punten op de Gelpenberg gepakt (kanjer) en met name de rookies Eric en JW hebben het ge-wel-dig gedaan. Natuurlijk is ook Jan ten H ongeslagen gebleven in de singles, nog steeds de koele goedlachse butcher (die overigens in de laatste dagen voor de eerste wedstrijd nog een wild zwijn te grazen nam).

We hebben elkaar in de afgelopen weken nog beter leren kennen – soms met drie man vanaf 06:15 in de auto op weg naar het Noorden en het Oosten, vaak voorspelen en veel gezelligheid tijdens en na afloop van het golfwerk. Dat maakt het spelen van competitie zo bijzonder, ook als je een keer niet alle punten pakt.

Na het zaaien komt het oogsten:
Ronald had een paar jaar geleden het idee om het Heren 1 team op zondag 36 holes eens wat aan te drukken en heeft daarmee het tweede team opgestart. Na een aantal gedaantewisselingen (met dank aan JanWillem N, Jan H, René S, Rob B, Paul P, Rolf B en Gerald N) staat het huidige team er. Na drie jaar wisselen, trainen met Heren 1, onderlinge wedstrijden tegen iedereen die ons wilde uitdagen, trainingsstages naar Noordwijk en Bernardus, hebben we kunnen oogsten. Ronald is nog steeds de captain die maximaal ontzorgt, perfecte organisatie, geen budgettaire tegenvallers, goed delegeren van nevenactiviteiten (praatjes, geschreven stukjes en plaatjes, spotten, starten en bunkeren, enzovoorts) en niet te beroerd om ook te experimenteren. Zo gingen de laatste speeldag alle foursomes met dezelfde speelsterkte de baan in – gewoon omdat het kon (en omdat het koningskoppel de week ervoor niet scoorde).

Driving is for show, putting is for dough:
We spelen van de backtees en dan heb je ineens een aantal extra par vijfen op de baan. Dit geldt natuurlijk ook voor de tegenstanders, maar een beetje extra afstand op de fairway is wel lekker. Nog meer aan de fitness en de yoga dus. Na al dat oefenen deze winter hebben we echter besloten dat we het meeste leergeld kwijt konden op de putt academy van RJD. Na een leerzame dag mogen we wel stellen dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen. Met een paar 6 meter putts van Ronald en René werd de laatste foursome alsnog net niet verloren, that’s golf. Ronald heeft nog een noemenswaardige prestatie neergezet door in het clubhuis van de Gelpenberg van 14 meter uit te holen op de binnen-hole op de parketvloer, iets wat alweer een aantal jaar geleden voor het laatst was gebeurd.

Er valt veel te vertellen, maar het belangrijkste is dat we elkaar en de club hiermee bedanken voor het deelnemen en organiseren van een prachtige competitie.

Tot binnenkort, namens het Heren 2 36 holes team op zondag, René GB

Het team

De stand in de poule van dit team vindt je hier.

Door |2022-05-09T18:13:09+02:0009/05/2022|Categorieën: Competitie verslagen|0 Reacties

Geef een reactie